TEEN & CLEAN Jak pečovat o mladou pleť ?

 

teen&clean1

 

 

 

PÉČE O MLADISTVOU PLEŤ

 

Možná pátráte hluboko v paměti, abyste si na svá teenagerovská léta vzpomněli, nebo naopak, momentálně je prožíváte. V každém případě víte, že problémy s pletí jdou s bezstarostným mládím, tak nějak ruku v ruce. Tělo prochází hormonálními změnami, které jsou provázeny akné, černými tečkami, mastící se pokožkou, ale i dehydratací. Poradíme, jak se o mladistvou pleť starat šetrně, minimalisticky a za pomocí čistě formulovaných produktů.

 

Dodnes si vybavujeme, že nám kosmetické poradkyně na mastící pleť doporučovaly jediné – vysušovat. Protože jedině tak se nechtěného mazu zbavíme. Nebo snad ne? I když jsou naše vzpomínky možná dvacet let staré, některé věci se jednoduše nemění. Chcete vědět, co se stane, když pokožku drasticky zbavíte mazu? Začne se bránit a to tak, jak nejlépe umí. Začne produkovat mazu mnohem víc, protože se bojí, že jí ho zase vezmete a vy se dostáváte do začarovaného kruhu, ze kterého se neumíte dostat ven. Navíc zbavíte pokožku toho nejcennějšího, co máte – kožního mikrobiomu, tedy ochranné vrstvy. Kožní mikrobiom je tvořen mikroorganismy jako jsou bakterie, kvasinky, roztoči nebo viry, které chrání kůži před útoky patogenů. Kožní mikrobiom je jedinečný stejně, jako otisk prstu. Každý člověk ho má jiný a je ovlivněn například tím, ve kterém prostředí žijeme, s kým se pravidelně stýkáme nebo zda trávíme čas v blízkosti zvířat. Právě proto je každá pleť jedinečná a to, co funguje u vaší kamarádky nebo oblíbené bloggerky, nemusí fungovat u vás. Prozradíme, jak poznat správný čistící produkt, i jak by kosmetická rutina pro mladistvou pleť měla vypadat.

 

 

 

intense_kanapa_cb

 

 

 

ŠETRNÉ ČIŠTĚNÍ

Nechápejte nás špatně. Maz je určitě dobré zredukovat, aby se předešlo zanesení pórů nečistotami a bakteriemi, ale je třeba to dělat šetrně. Protože i mastná pokožka potřebuje trochu toho mazu a hydratace, aby správně fungovala. Nešetrné a nefunkční produkty, po kterých je vaše pleť napjatá jak pružina, bez lítosti vyřaďte. Vždy volte takové čistící produkty, po kterých nebudete mít nutkání ihned použít krém. Jestli tento pocit zažíváte, je třeba s tím něco udělat. Pokožka se prostě musí cítit v pohodě a příjemně.

U pleti aknózní bychom se vyvarovali použití olejových produktů, které mohou ucpávat póry. Naopak skvělou volbou budou šetrné gelové odličovače nebo krémová mlíčka. Následně můžete použít tonikum, jež pleť zklidní, regeneruje, rozjasňuje a pomáhá vyrovnávat její pH. 

Peeling - pro dospívající pleť vždy jen jemný. Drsný a nevhodně používaný manuální peeling by mohl udělat více škody než užitku. Pořiďte si kvalitní peeling, s jemnými zrníčky, který je vhodný i pro citlivější jedince. V případě silného akné nedoporučujeme peeling dělat, aby se bakterie neroznesly po celém obličeji. Počkejte, až budou zcela zahojené.

 

 

 

 

 

  • Aknózní pleť/ mastná/ smíšená: Dafna's Purify Clenaser : perfektní pro hormonální akné či pleť, která prochází hormonální změnou. Čistící gel zanechává pleť jemnou, hladkou, hydratovanou a důkladně čistou bez pocitu suchosti.
  • Normální/ smíšená/ suchá: Inika Organic. Čistící krémový gel s kaméliovým olejem: bohatá a zároveň jemná textura ruku v ruce s gumovým aplikátorem krásně pleť pročistí a zanechává jí řádně vyživenou. Mytí vyvolává podobné pocity, jako když si nanášíme krémem. Pleť je vláčná, vyživená, hydratovaná, důkladně čistá bez pocitu napjatosti či suchosti.
  • Inika organic - Peeling s citrusovým kaviárem: je to jemný peeling, který pleť zbaví únavy a dodá jí energii. Stejně tak dobře pleť důkladně pročistí bez pocitu poškrábání, neboť jemný prášek pochází z mikroskopicky namletého bambusu. 
  • Aoes - Peeling pro citlivou pleť Blue/ Pink: taktéž velmi jemný peeling, který je vhodné do týdenního rituálu tu a tam zakomponovat. Pevné částice způsobuje ztužený jojobový olej, takže ani zde nemůže dojít k poškození pleti.  
  • Codex - Exfoliating wash: je tak jemný, že se mu také dá říkat každodenní peeling. Jemně čistí pleť a není už potřeba jiný mycí produkt. I zde se o manuální práci postará jojobový olej, což je záruka jemného čištění.

 

 

 

 

  

ODLÍČENÍ

I zde musíme naslouchat, co koho trápí a vymanit se z nalinkovaného mainstreamu, což jsou nejčastěji konvenční micelární vody a to pro každou pleť není. Neopomeňme zde upřednostnit typ pleti, z důvodu případného zbytečného přetížení. 

 

 

    • Aknózní pleť/ smíšená: Aeos: čistící mléko pro citlivou pleť Blue/ Pink: pleť není ničím podrážděná, naopak mlíčko má zklidňující účinky. Zároveň nedochází k přehnanému vysoušení či odmašťování pleti, které by mohlo pleti spíše uškodit.
    • Suchá pleť: Dafna's Barrier protection cleanser: tento olej pomůže pleť vyčistit, vyživit a zároveň jí dopřává komfortní pocit jemnosti a hebkosti. Po tomto produkty si můžete být jisté, že pleť nebude prahnout po okamžitém namazání.
    • NUI Cosmetics Glow Soothing Face Cleanser Kohae - čisticí gel, který pokožku jemně čistí a současně jí vyživuje a hydratuje. Pleť je svěží, zklidněná a září zdravím.
    • Codex Beauty Antü Refreshing Gel Cleanser Sofistikované složení s obsahem extraktů Matico, Maqui a Murtilla pleť perfektně vyčistí bez zbytečného vysušení, podráždění a nepříjemného pocitu stažení. Díky obsahu mydlokoru tupolistého pomáhá zadržovat v pokožce hydrataci a nenarušuji její přirozenou ochrannou bariéru.

 

 

 

 

 

KVALITNÍ PÉČE

V mladém věku není nutné používat velké množství produktů. Důležité je se naučit, jak se o pokožku správně starat a udělat z toho pravidelnou rutinu. Krém je základem, bez kterého se neobejdete. Neměl by v žádném případě vysušovat, a to ani když máte mastnou pleť. Ideální je zvolit lehké textury, které podrážděnou pokožku zklidní, doplní potřebnou hydrataci, výživu a neznemožní kůži dýchat. V případě výskytu pupínků zvolte lokální péči, která dané místo zahojí – ne vysuší. Nezapomínejte ani na oční krém. Bohatě postačí lehký, ve formě gelu, který oční okolí rozjasní, zbaví ho tmavých kruhů pod očima a to nejdůležitější, předejde vzniku budoucích vrásek.

  

mlad.plet

 

 

  • Mastná pleť/ smíšená pleť: Dafna's: Moisture + light: perfektní balanc mezi hydratací, výživou a lehkou texturou. Pleť si dopřeje úžasný komfort, ale nebude přemaštěná. Může být však vhodná i pro suchou pleť během léta.
  • Suchá/ smíšená pleť: Aeos: Hydratační a výživný krém Blue/ Pink: tento krém je výživný, hydratační a zanechává po sobě krásně hladkou pleť. Tento krém je ideální pro sušší pleť, ale zároveň to není krém, který by po sobě nechal těžký nebo mastný film. Codex Beauty Bia Skin Superfood by měl být součástí každé kosmetické výbavy! Jedná se o vysoce pečujicí, přesto velmi jemný a šetrný hydratační krém, který přináší úlevu suché a podrážděné pokožce obličeje, rukou a celého těla.

 

Péče o oční okolí: o oční okolí je třeba pečovat taktéž od raného věku. Pokožka je zde 10x tenčí než na zbytku obličeje a tudíž jí musíme věnovat extra péči. V dospívajícím věku nehovoříme o vráskách, ale o hydrataci a komfortu, ve kterém oční okolí musí být.

    • Inika Organic: Antioxidační krém s resveratrolem: je jemný avšak výživný krém na oční okolí. Je určen pro to oční okolí, které se cítí suše. Zde věk nehraje roli, pokud je pleť celkově suchá je dost pravděpodobné, že je sušší i oční okolí. Je proto důležité pleti naslouchat, ať už se jedná o jakékoliv místo a dopřát tak pleti kompletní péči, ve stáří si na tento zodpovědný přístup určitě vzpomenete;-)
    • Codex Beauty Eye Gel Cream Patentovaný BiaComplex™️ je v tomto produktu podpořen výtažky z okurky, aloe vera, chaluhy bublinaté a arnikovým olejem, které v synergické kompozici pečují o jemnou pokožku očního okolí a zanechávají ji hydratovanou, tonizovanou a zpevněnou.  

 

 

 

 

 

 

 

EXTRA KROK

Jednou za týden až čtrnáct dnů si ze svého pokoje vytvořte luxusní spa salón, jehož procedurami bude společně s peelingem, tonizací a hloubkovým čištěním i výživná maska podle aktuálních potřeb pleti. Může být čistící, detoxikační, vyživující i hydratační. Zastavte se na jedné z našich prodejen, kde vám poradíme a můžete si domů odnést vzorečky, vybrané na míru vaší pleti. Díky nim poznáte, co vám opravdu sedne. 

 

  • Dafna’s: Clear: je sérum, které napomáhá redukovat tvorbu kožního mazu, zároveň redukuje skvrny po akné a celkově efektivně bojuje proti akné jakéhokoliv typu. Pleť je tak sjednocená, jasnější a zářivější.
  • Dafna's Skincare Detoxify - je inovativní produkt, můžete si vybrat, jestli ho použijete jako masku nebo jako peeling. Jakmile se Detoxify přeměnění při omytí vodou na mléko, zanechává pokožku svěží a jemnou. Po jeho použití bude vaše pleť bude viditelně projasněná.
  • Rozjasňující pleťové tonikum TIAHO NUI cosmetics je ideální doplnění vaší každodenní péče o pleť. Šetrné, bezalkoholové hydratační složení na bázi aloe vera, výtažků z francouzské růže a kyseliny hyaluronové o pleť pečuje a zanechává ji jemnou a zářivou.
  • Yage Unikátní maska a peeling v jedné nádobce. Jemný peeling odstraní odumřelé buňky a  zanechá pleť hladkou . Maska pleť zklidní a prozáří.

 

 

  


foundation_cb_start_3f0daf56-003e-4707-ac56-6e4181356f97_720x

 

 

MINIMALISICKÝ MAKE-UP

Jednou z největších chyb, kterých se můžete dopustit je, že nedokonalosti na pleti zaplácnete vrstvou make-upu. Pupínky a jizvičky sice nebudou vidět, ale tím pleť neozdravíte. Naopak. Nedovolíte jí zhluboka dýchat. Nás v Líčírně těší, že jedním z největších trendů je již delší dobu přirozenost. Minimum líčidel je jednoduše víc in, než trávit před zrcadlem nesmyslné množství času konturováním rysů obličeje a stínováním očí podle aktuálního diktátu marketingových kampaní.

Bohatě vám bude stačit tónovací krém nebo lehounký, sjednocující make-up, korektor na občasné nedokonalosti a kruhy pod očima, multilíčidlo, které můžete použít na líčka, rty a oči, kvalitní řasenka, gel na obočí a balzám nebo lesk na rty. Nebojte se jít s kůží na trh a ukázat vaše pravé já. Díky #cleanbeauty můžete.

 

 Základ:

  • NUI Cosmetics Přírodní tekutý make-up s hedvábným výsledným efektem Přírodní, jemný tekutý bio make-up, který vytváří lehké až střední krytí.  Zanechává po sobě rozzářenou pleť bez ucpaných pórů.
  • Alima Pure: Sypký minerální matující pudrový make-up / Presovaný pudrový make-up: jsou perfektní produkty pro pleť, která potřebuje zakrýt, zmatnit, ale zároveň zde máme jistotu, že se produkt nelichotivě nevpije do jizviček, akné či jiných nerovností na pleti. Je to tedy zcela ideální pomocník pro problematickou pleť, kterou s sebou období dospívání zcela přirozeně přináší. Pudr splyne s pletí a ta bude tak neskutečně přirozená, avšak zakrytá.
  • Alima Pure Cream concealer je plně krycí korektor, se kterým se velmi dobře pracuje a poskytuje krytí přesně tam, kde jej chcete a potřebujete. Díky hydratačním ingrediencím, bohatým na vitamíny, využívá teploty pokožky těla k tomu, aby přilnul k pleti a splynul s ní.
  • Ilia: Přírodní krémový korektor: ač název je totožný s produktem od značky Inika Organic, efekt je však úplně jiný. Je to plně krycí korektor, který dobře funguje jak na zakrytí jakýchkoliv nedostatků, tak i na zakrytí kruhů pod očima. Po rozpracování korektor krásně splyne s pletí a ta je tak dokonale sjednocená.

 

 

 

 Multilíčidla:

  • Manasi 7: Multilíčidlo: je perfektní pomocník na jemné zefektivnění přirozeného make-upu. Dá se použít na líčka, rty i oči a tak zanechává líčení v dokonalé harmonii. Velká škála barev nám nabízí od jemných přírodních tónů až po velmi výrazné pigmenty. Intenzita pigmentů je však nastavitelná. S multilíčidlem se krásně pracuje a zvládne to opravdu každý.
  • Manasi 7: Rozjasňovač: i teď zůstaneme u švédské značky, neboť pro tuto značku jsou tyto produkty symbolem. Lehce se krémová textura rozjasňovače roztírá a díky velkému výběru je velmi jednoduché si najít svůj odstín. Efekt je nastavitelný, podle potřeby můžete produkt použít jemně či výrazně.

 

 

 

Obočí & Oči & Rty a doplňky

  • Inika Organic: Řasenka Long lash: je naše nejprodávanější řasenka a zcela oprávněně. Její akurátní kartáček si najde každou řasu, která potřebuje zvýraznit. Zároveň dobře drží, nemaže se a její složení o řasy během dne pečuje.
  • NUI: Řasenka: malá, ale šikovná. Tato veganská řasenka si poradí s každou řasou díky svému spirálovitému kartáčku. K dostání černé či tmavě hnědé barvě a ta obzvlášť vypadá neskutečně přirozeně.
  • Kjaer Weis: Řasenka na obočí: přirozené, zdravé, krásné - tak by se dal charakterizovat efekt obočí, o který se postará tento produkt. Obočí jen velmi jemně a decentně zvýrazní bez ztráty přirozenosti. Zvládne to úplně každý a opět nezapomeňme na benefit čistého složení, které o obočí pečuje během dne.
  • NUI: Gel na obočí: a pro ty slečny, které potřebují pomoci s domalováním, máme taktéž báječnou vychytávku v podobě gelu, který má 3 velmi přirozené odstíny a bez potřeby velké zručnosti si můžete za pomocí tenkého štětečku dokreslit dokonalé obočí.

 

  • Vapour Beauty: Hydratační lesk na rty: je super volba, pokud chceme rtům dodat zmíněnou hydrataci a šťavnatý odlesk s jemným barevným nádechem. Textura je velmi příjemná a hlavně nelepivá;-)
  • Sundays: laky na nehty: ani na tento pilíř krásy bychom neměly zapomenout. Upravené nehty patří ke kompletnímu vzhledu. Nalezneme zde od péče na nehty, přes jemné odstíny laků až po velmi intenzivní barvy. Laky jsou odproštěné od 10 nejhorších látek, takže si už při lakování nehtů není nutné “otravovat život”;-)