Refillable kosmetika naší budoucností?

 Blog.1 

 

 

 

Zelený trend, který nás baví - znovu naplnitelné & recyklovatelné obaly!

 

Refill-EmptyPans

 

V Líčírně podporujeme značky, které nestojí pouze na ekonomickém pilíři, ale zajímá je i společnost a příroda kolem nás. Podniky, které fungují na cirkulárním principu, se holisticky zabývají celým životním cyklem svých produktů. A my si opravdu ceníme každého takového kroku k zodpovědnějšímu a uvědomělejšímu fungování.

Jedním z nich je například výroba znovu použitelných (refillable), nebo zcela recyklovatelných obalů (recyclable). Často nás ani nenapadne, kolik zbytečných plastových obalů nám denně projde rukama - tyto obaly představují nejen nerozložitelný odpad (až stovky let), ale přispívají i k větší uhlíkové stopě. Podle studie Zero Waste Europe jsme v roce 2018 vyprodukovali až 142 miliard obalů kosmetických produktů…

 

 

 

 

 

 

 

 

Snímek obrazovky 2021-02-02 v 14.45.30

 

Že naše značky dbají na prvotřídní kvalitu a čistotu složení je jasné, některé z nich se ale své produkty snaží dovést k ještě větší dokonalosti a zavádí systém znovu použitelného, nebo zcela rozložitelného balení.

 

Nejžhavější novinkou je řada Red Edition od dánské značky Kjaer Weis. K jejich ikonickým kovovým, znovu naplnitelným obalům z edice Iconic přidali nově rudou variantu ze 100% recyklovatelného a rozložitelného papíru - obaly z edice Red jsou určené k opětovnému naplnění, zároveň jsou ale zcela kompostovatelné!

 

https://www.licirna.cz/produkty/kjaer-weis-red-edition-obal-na-kremovy-rozjasnovac--bronzer--tvarenku/

 

 

 

 

 

 

 

 

Další značkou z naší nabídky, která nabízí inovativní řešení je Aether Beauty. Ve svém portfoliu má na našem trhu zatím “pouze” paletky očních stínů - nejsou to ale paletky ledajaké! Kromě oné rozmanité nabídky stínů nejčistšího složení, přichází jako první se zcela recyklovatelnými obaly. V packagingu Aether Beauty totiž nenajdete zrcátko, magnety ani další těžko recyklovatelné součástky. Long story short - s vaší Aether paletkou se můžete bez výčitek a beze smutku rozloučit! 

https://www.licirna.cz/paletky/aether-amethyst-crystal-gemstone-palette/

 3_STEP_RECYCLE_YOUR_PALETTE-01_1024x1024

 

 

 

  

 

 

A berlínská značka NUI Cosmetics říká hlasité ANO vědomé kráse a stejně hlasité NE zbytečnému odpadu - své oční stíny, pudry a bronzery balí do papírových kompostovatelných krabiček. Tyto produkty u nás od loňského podzimu naleznete také!  Refillable systém dále nabízí značka Alima Pure. “Méně nepořádku, méně odpadu.” Náplně mohou být kdykoliv a kdekoliv lehce vyměnitelné díky magnetovým plošinám, které drží produkt ve svém obalu.

 

nui-cosmetics-papp-verpackung        cream-highlighter-refill_1024x1024

 

 

 

 

 

Pokud obaly vašich oblíbených produktů nejsou dovedené k dokonalosti, rozhodně se od nich nemusíte odvracet! Skvělou možností je jejich znovu využití na produkty vlastní výroby. Z kávového lógru uděláte jednoduše peeling, pokud k němu přidáte kvalitní olej - můžete použít olej kokosový, mandlový, olivový, nebo kterýkoliv máte zrovna po ruce! Hotový peeling můžete použít k odstranění odumřelé pokožky, je vhodný na celé tělo ale i pleť a rty. Smícháním včelího vosku, bambuckého másla a kvalitního esenciálního oleje zase získáte vyživující a regenerující balzám na rty. A fantazii se meze nekladou! Budeme moc rádi, když s námi budete sdílet tipy na opětovné využití obalů vaší kosmetiky.