Jak na pleť v zimě?

BANNERblogskincarevzime

 

 

 

Potřeby naší pleti, se mohou během roku měnit. Zatímco v teplejším období, je celkem snadné přijít na to, co pokožka potřebuje, v zimě to může být trochu oříšek. Když se k tomu ještě přidají podivné zažité mýty o "zamrzlé vodě v obličejových žilkách", může nás to při výběru, té správné zimní péče, lehce znejistět. Jak to tedy je? Pojďme to společně rozlousknout. Vybrali jsme pro vás oleje, krémy, séra a další pečujicí produkty, která vám pomohou snáze projít zimním obdobím a dodat pokožce přesně to, co v chladném období potřebuje. Naše doporučení jsou založena na výzkumech v těch nejlepších laboratořích, stejně jako zpětné vazbě tisíců žen, které si u nás během uplynulých let postupně vyměnily svou kosmetickou rutinu za 100% přírodní.

 

 

6 PŘÍRODNÍCH ÚČINNÝCH LÁTEK, KTERÉ V ZIMĚ OCENÍTE:

 

  • Rostlinné olejeJsou ideální pro šetrné odstraňování make-upu, nahrazují či doplňují hydratační krém a poskytují pokožce další výživu. Jsou bohaté na vitamíny - zejména vitamín A, C, E, které v zimě pokožka potřebuje nejvíce. Podle typu pleti pak zvolte ten nejvhodnější. Více v sekci Organic guide > Diagnostika pleti & Výběr produktů.
  • Rostlinná másla, jako je bambucké a kakaové máslo, jsou skvělá pro intenzivní výživu velmi jemné pokožky rtů, která má sklony k vysušování.
  • Speciální hydratační séra a účinné krémy s hydratačními vlastnostmi a obsahem kyseliny hyaluronové, aloe vera, skvalenu nebo opuncie. Je důležité říci, že oleje sami o sobě nehydratují, ale uzamykají vodu v pleti. Proto je sérum v zimě nepostradatelné.
  • Hydrosoly nebo-li květinové vody, které obvykle nanášíme bezprostředně po umytí obličeje, abychom neutralizovali účinek usazování minerálních látek na pleti.
  • Kyselina hyaluronová je must have, zejména pro dehydratovanou a suchou pokožku. V zimním období pomáhá udržovat pleť vláčnou a mladistvou. Molekula této látky, na sebe dokáže navázat až tisíci-násobek své hmotnosti vody, zajišťuje správnou hydrataci do hlubších vrstev pokožky.
  • Med, který má léčivé, ale také zvlhčující vlastnosti. Přitahuje a zadržuje vodu ve tkáních pro jejich optimální hydrataci. 

 

 

 1 / ČIŠTĚNÍ A ODLÍČENÍ PLETI BEZ ZBYTEČNÉHO VYSUŠENÍ

Čištění pleti je nejdůležitější část pleťového rituálu, která je velmi často podceňována. Bez důkladného vyčištění, nám nebude fungovat následná pleťová péče, v podobě krémů či olejů, tak jak bychom potřebovali. Pro následné nanášení make-upu, je správně připravená pleť, také nepostradatelná. Čištění pleti je prostě základ. Jak tedy pleť důkladně vyčistit, aniž bychom jí vysušily? Alfou a omegou je výběr vhodného produktu. Jemné čistící oleje a krémy, udrží a nesmyjí hydrolipidový film pokožky, která díky tomu bude lépe chráněná před chladem a povětrnostními podmínkami. Díky hydrolipidové bariéře také vlhkost vydrží v pokožce mnohem delší dobu.

  

 

 

 2 / OLEJ, SÉRUM, KRÉM? ZDE JSOU TY NEJLEPŠÍ NA ZIMNÍ OBDOBÍ!

V zimním období, potřebuje většina typů pleti extra péči. Vybírat můžete některý z organických, hloubkově hydratačních produktů, které jsou bohaté na rostlinné oleje a másla. Tyto složky intenzivně vyživují a chrání vaši pokožku před vnějšími vlivy. Svou pozornost tedy zaměřte na hutnější textury, se schopností vyživovat hlubší vrstvy pleti, díky vyváženému poměru jednotlivých složek.

Důležité je si uvědomit, že rostlinné oleje nepřinášejí sami o sobě hydrataci do pokožky, takže je nelze považovat za samostatný hydratační produkt. Přesto svými účinky nepřímo přispívají k hydrataci pleti, obnovením hydrolipidového filmu, který zadržuje v tkáních hydrataci. Organický pleťový olej je důležité používat spolu s vyživujicím sérem či krémem a nanášet ho na vlhkou pokožku.

 

 

 

CBL_Bia_SkinSuperfood_18_8729 1_V2orez

 

  

 3 / JE DŮLEŽITÉ POUŽÍVAT PEELING ČI EXFOLIANT I V ZIMNÍM OBDOBÍ ?

V zimě má pokožka sklony ke zvýšené citlivosti, proto se vyhněte příliš častému použití peelingů. Ideální frekvence v zimním období je jednou týdně. Exfoliace je nicméně základním nástrojem k odstranění odumřelých buněk a suchých šupinek a umožnuje tak péči, aby lépe pronikla hlouběji do epidermis. Pozor si dávejte na abrazivní peelingy, které mohou pokožku narušovat a raději dávejte přednost recepturám s jemnými zrny, které jsou obohacené o výživné oleje či medové peelingy, které pleť zároveň hydratují. 

Výjimku, z výše uvedeného, představuje Codex Beauty Bia Exfoliant wash, který je tak jemný, že se dá používat každý den. Pleť je po jeho použití důkladně vyčištěná, vyživená a vypadá každý den svěže.

 

 

 4 / PEČUJTE O CITLIVÉ OKOLÍ OČÍ, RTŮ A DEKOLTU. NEZAPOMÍNEJTE ANI NA RUCE, V ZIMĚ TRPÍ NEJVÍCE

Péče o delikátní okolí očí a rtů, je kapitolou samo o sobě. V zimním období, bychom měli těmto oblastem věnovat zvýšenou pozornost, protože mají tendenci rychleji vykazovat známky vysušení, dehydratace a následně rychleji stárnout. Pravidelná péče a výživa rtů je nedílnou součástí šťavnatého vzhledu a přípravy pro jejich nalíčení. Pokud trpíte na suché a popraskané rty, které dostávají v zimním období zabrat, nejprve použijte jemný peeling, následně aplikujte balzám na rty, který nechte pár minut vstřebat, a poté můžete nanést vaší oblíbenou rtěnku. Vaše rty budou k zulíbání.

Oční okolí doporučujeme hýčkat výživnějšími texturami, které hloubkově hydratují a vyživují. Ideálním produktem je vyživujicí oční balzám, který zanechá křehkou pokožku očního okolí hydratovanou a mladistvou.

Pozornost si jistě zaslouží také pokožka rukou, která je v zimě extrémně namáhaná. Krém na ruce je velmi vhodné používat jak přes den, jako ochranu před mrazem, tak také na noc, jako intenzivní extra péči. Kůže na rukou si tak odpočine od každodenních strastí a dostanou potřebnou dávku hydratace i během noci.

  

 

  5 / NEZAPOMÍNEJTE, ŽE POKOŽKU MŮŽETE VYŽIVOVAT I ZEVNITŘ

Zdravá a krásná pleť začíná ve střevech. Zní to trošku netradičně? Pro vnější krásu je nutné rozproudit i podpůrné procesy uvnitř organismu! Je proto vhodné zařadit do našeho jídelníčku dostatek zdravých tuků, potraviny s obsahem betakarotenu, vitaminu E a minerálů jako zinek, selen a jód, hořčík. Tyto látky naleznete například v oříšcích, semínkách, za studena lisovaných olejích, tučných rybách, mořských řasách, ovoci a zelenině. Pokud sázíte na potravinové doplňky, doporučujeme tuto směs výše zmíněných vitaminů a minerálních látek v prémiové kvalitě.

 
Mezi opravdový zázrak patří, mnohdy opomíjená, lněná semínka, která podporují účinky omega-3 mastných kyselin a také udržují v pokožce vyšší podíl hydratace. Podobný efekt mohou mít také vlašské ořechy. 
 
 

 

 

Věříme, že se vám náš článek líbil a dozvěděli jste se o zimní péči o pleť něco nového :) Pokud si přejete proniknout hlouběji do tajů světa green beauty a nastavit si udržitelnou každodenní rutinu péče o pleť, rezervujte si svůj čas nebo se zastavte na jedné z našich kamenných prodejen a poraďte se s našimi odborníky. Těšíme se na vás!

 

 button4