Denisa Barešová x AEOS

Talentovanou herečku Denisu Barešovou můžete vidět nejen na divadelních prknech a televizních obrazovkách. Už několik měsíců zdobí i naše prodejny a my jsme za to neuvěřitelně vděčné. Jaké jsou její hero produkty a jaký recept od Yotama Ottolenghiho ji přirostl k srdci? 

 

Jak vypadá tvá aktuální každodenní péče o pleť?

Ráno si umyji obličej a potom nanesu obnovující sérum od Inika Organic. Jakmile se do pleti hezky vsákne, pokračuji výživným krémem modré řady od Aeos s názvem Enriching Moisturiser, který hezky uzamyká hydrataci a výživu předchozích produktů. Nakonec (a občas i během dne) dodám hydrataci ještě esenciální mlhou od stejné značky. Krásně voní a směs hydrolátů ovoce a květin obnovuje rovnováhu pleti.

Večer vše opakuji, jen přidám sérum od NUI sérum s kyselinou hyaluronovou, které je vhodné i pro mou citlivou pleť. Výjimečně, když mám pleť extrémně suchou, volím i jiné přírodní alternativy. 

Kdybys měla říct jeden produkt, bez kterého se nemůžeš obejít, který by to byl?

Jednoznačně zmíněný hydratační krém Aeos Enriching Moisturiser Blue. Baví mě jeho lehká nemastná textura, která přesto pleť hluboce hydratuje.

Momentálně jsi tváří Líčírny. Zákazníci mohou vidět nádherné fotky, které vznikly díky naší spolupráci, a to na obou našich prodejnách. Co pro tebe Líčírna znamená?

Líčírnu jsem zaznamenala už u jejího vzniku. Byla jsem šťastná, že tu konečně někdo dává dohromady produkty, které stojí na pilířích úcty k přírodě i zvířatům. Na úctě k člověku, který ji vyrábí i člověku, který ji používá. A ačkoliv je Líčírna celá o dekorativní kosmetice a péči o pleť, dává důraz na přirozenou krásu a na to, aby se zákaznice cítily příjemně, autenticky a vítaně. Aby produkty uměly používat a cítily se krásně nejen přímo na prodejně, ale i následovně doma před zrcadlem.

Je pro tebe důležité, co se skrývá pod obaly produktů i jakým způsobem jsou například získávané ingredience?

Ano, naprosto. Když si to mohu dovolit, snažím se používat jen takové produkty. S čistým složením bez zbytečných ingrediencí, které nejsou pro pleť blahodárné. Samozřejmě když nějaký konvenční produkt používám už několik let, mám ho osvědčený, nemohu bez něj být a nenašla jsem k němu vhodnou ekologicko-etickou alternativu, mám ho v kosmetické taštičce také. Ale to už je snad jen jeden jediný.

 

 

Jakou nejlepší kosmetickou radu si dostala a od koho byla?

Asi žádnou. Nenapadá mne nějaká zásadní a postupem času jsem došla k závěru a přesvědčení, že já sama nejlépe vím, co mi sluší a v čem se cítím dobře.

Povolání herečky někdy musí být náročné i pro tvou pokožku. Neustále tě líčí někdo jiný a navíc produkty, které nemáš vyzkoušené. Máš nějaký osvědčený tip, jak dostat pleť zpět do kondice?

Tak můj non-negotiable neboli takový osobní svatý grál je Aeos Starter Kit, kde mám všechny produkty v mini verzi a mohu pleť dokonale odlíčit a dodat jí snadno potřebnou péči. V divadle dostane tvář herečky kolikrát zabrat obrovským nánosem materiálu nejen na tvář. Trvá pak opravdu dlouho, než pleť dokonale vyčistíte a dáte zase do pořádku. A to nemluvím o tom, o jaké produkty se jedná a co v nich lze najít za složení. Já osobně mám skoro všechno líčení na jeviště své vlastní z Líčírny, a tak během i po představení tolik netrpím.

Největší kosmetický přešlap, kterého ses dopustila?

Mohu říct, že málokdy se mi líbí vnitřní oční linky. Konkrétně skoro na nikom a tím spíše ne na mně. Nicméně právě oční linky ve vnitřní linii oka jsem samozřejmě nosila, když mi bylo 13. A taky jsem si barvila patku na fialovo!

Jsi čím dál častěji pracovně vytížená, jakým způsobem relaxuješ?

Snažím se dodávat relax do svého každodenního života. Mám nepravidelný režim, který opravdu není nikdy stejný. Chodím hodně pěšky, přestávám také poslouchat hudbu i podcasty a soustředím se jen na své myšlenky. Když mám čas, jedu k rodičům na okraj Prahy.

My o tobě víme, že sis oblíbila značku Aeos, která využívá síly minerálů a drahých kamenů. Věříš na energetickou sílu kamenů?

Věřím, mám je různě rozmístěné po bytě. Hlavně ty, které jsem si sama nasbírala, když jsem byla třeba na dovolené nebo jsem cítila, že jsem v klidu a míru sama se sebou. Spíš věřím na to, čemu já přidám svobodně hodnotu, než o čem mi někdo řekne.

Kdybys nežila v České republice, jaká země by získala tvé srdce?

Asi si nedokážu představit, že bych trvale žila někde jinde, tedy pokud by mě tam láska neodvedla. Ale ráda bych zkusila na nějaký čas žít na různých místech. V New Yorku, v Lisabonu, na Mallorce, v Řecku i Toskánsku… Na delší dobu bych pak chtěla žít někde, kde mám za zády hory a před sebou přírodu plnou vody. Ať už by to mělo být jezero nebo oceán.

Víme o tobě, že fantasticky pečeš a nedávno jsi nám dala ochutnat citronový chlebíček, dáš nám na něj recept?

Jistě! Je to Citronový chlebíček z kuchařky od Yotama Ottolenghiho a Helen Gohové nesoucí název SLADKÉ. Mou verzi můžete zkusit níže:

Citronový chlebíček

3 vejce od šťastných slepic

1 a čtvrt hrníčku třtinového cukru

1/2 hrníčku zakysané smetany  

5 lžiček másla + máslo na vymazání formy

1 lžička máku

Nastrouhaná kůra ze 3 bio citronů

1 a půl hrníčku polohrubé mouky

1 a půl lžičky kypřicího prášku a špetka mořské soli

Poleva

3/4 hrnečku prosátého cukru

2 lžičky citronové šťávy

  1. Předehřejte troubu na 165 stupňů. Formu na chleba vymažte máslem nebo použijte pečicí papír.
  2. Vejce a moučkový cukr vložte do mísy a šlehejte při středně vysokých otáčkách asi 2 minuty, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Přidejte zakysanou smetanu a pokračujte ve šlehání asi 2 minuty, dokud se směs nespojí.
  3. Mezitím v malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte máslo, vmíchejte mák a citronovou kůru a dejte stranou.
  4. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl a pomocí gumové stěrky je vmíchejte do vaječné směsi, poté vmíchejte máslo, mák a kůru.
  5. Připravenou směs vložte do formy a pečte cca 50-55 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí do středu chlebíku nebude bez případného nalepeného těsta. Během prvních 45 minut pečení neotvírejte troubu
  6. Pro přípravu polevy vyšlehejte v míse moučkový cukr s citronovou šťávou.
  7. Jakmile chlebík vyndáte z trouby, polijte ho polevou a rozetřete ji po povrchu tak, aby se vsákla a vytvořila souvislou vrstvu. Než ho vyklopíte z formy, nechte ho alespoň 30 minut odpočinout.

Dobrou chuť :-)

Co bys vzkázala našim čtenářům?

Už jen to, že blog Líčírny čtete, znamená, že vám lidé, zvířata a příroda nejsou lhostejní. Moc si vás pro to vážím a děkuju! Jen tak dál.