Líčírna Family Nikol Bendová

Vášeň, talent, laskavost, touha zvítězit i smysl pro humor. Niky je talentovaná atletka, vrcholová sportovkyně, moderátorka, influencerka, milovnice koček a nádherná žena. Podmanivý a osobitý styl, kterým je v prostředí atletiky známá, nás inspiruje, stejně jako její odhodlání a píle. Držitelka několika národních rekordů v běhu se nám svěřila s tím, o čem sní, jak se udržovat v kondici i jak se vypořádat s neúspěchem. 

 

Když slyšíš slovo Líčírna, jaká první asociace se ti vybaví?

Z mého pohledu je to skvělý koncept, který tvoří úžasní lidé a dokonale čisté produkty. Velmi rychle mi nabíhá asociace se slovem láska.

Jako vrcholová sportovkyně vystavuješ svou pleť denně extrémním podmínkám. Čím jí udržuješ v dobré kondici?

Pleť udržuji dlouhodobě v kondici hlavně kvalitními produkty a pravidelným pitným režimem. Jsem obezřetná i v tom ohledu, aby ji používané krémy například nezatěžovaly a byly nekomedogenní. 

Na co nikdy nezapomenu, je důkladné čištění ráno i večer. Rada pro všechny zní, nikdy nechoďte spát nalíčené.  

Sdělíš nám své nejoblíbenější produkty z Líčírny?

Obecně mezi mé oblíbence patří všechny krémové multifunkční produkty. Miluji značku (M)anasi7 a jejich pigmentovaná multilíčidla s dokonalými texturami. Pokud bych měla být konkrétní, tak je to odstín Furusato a Damaskino.

Dalšími oblíbenci jsou krémový korektor od RMS Beauty a tekutý bio certifikovaný make-up s kapátkem od Kjaer Weis. 

Prozradíš nám nějaký svůj tip, jak se udržuješ v kondici? Jak fyzicky, tak psychicky.

Mojí kondici udržuji každodenním tréninkem, ke kterému je potřeba spousta odříkání a makání. Fyzická výkonost je úzce spjata s mentálním nastavením a výkonnostní úspěch je spojen s nastavením hlavy. Právě mentální připravenost kolikrát hraje větší roli než samotný fyzický výkon. Když propojíte správně tyto dva aspekty, udržíte v kondici mentální zdraví i to fyzické. 

Netajíš se tím, že se chceš cítit krásná i během závodu a vždy máš perfektní make-up. Setkala ses někdy s reakcemi, které tě osobně překvapily?

Setkala jsem se s celou škálou reakcí. Od těch milých, kde mě lidé podporují, až po ty negativní. Chápu, že ve sportovním odvětví to není zcela běžné, a ne každému sedí, když přijdu na závod s dlouhými linkami nebo výraznou rtěnkou. Pro mne je make-up hra, líčení je možnost, jak se vyjádřit a na konci dne ho odlíčíme, nicméně v atletice stále vyvolává smíšené pocity.

Nějaký tip, jak se vyrovnat s neúspěchem nebo zraněním?

Na to žádný tip bohužel nemám. Každý člověk tyhle zmíněné životní situaci vnímá a prožívá jinak. Za mě je důležité nastavení pozitivních myšlenek v hlavě, a to je někdy těžké. Například, když se člověk zraní poprvé, je z toho psychicky na dně, ale když si tím projde opakovaně, ví, jak s tím pracovat.

Právě ono poprvé je na celé situaci vždy nejtěžší. Já jsem se s postupem času nastavila tak, že díky těm nepříjemným okamžikům, si ty dobré chvíle užívám na 100 %! 

V běžecké sezóně si hlídáš jídelníček a máš velmi striktní časový plán tréninků a závodů. Co považuješ za své guilty pleasure, které si dopřáváš mimo režim.

Jednoznačně si ujíždím na sladkém nebo sushi. Jsem schopna sníst i 50kousků sushi nebo obří mísu krupicové kaše s pořádnou náloží kakaa a cukru!

Jako malá jsi hrála tenis, pak jsi začala s atletikou. Je nějaký sport, který bys ještě chtěla zkusit nebo který ti chybí?

Jelikož jako profi sportovec nemohu úplně riskovat zkoušení jiných sportů, aktuálně žádné jiné sportovní aktivity nepraktikuji. Každopádně jednou chci vyzkoušet box, MMA nebo se jít jen tak projet na long boardu.

Máš za sebou několik obrovských úspěchů. Jakého z nich si ceníš nejvíce a proč?

Nejvíc si cením toho úplně prvního, který mi odstartoval mojí profi kariéru mezi dospělými už v 15-ti letech. Tehdy jsem vyhrála mistrovství republiky dospělých, stanovila český rekord a kvalifikovala jsem se na svojí první reprezentační akci!

S postupem času jich je samozřejmě více, ale tenhle moment byl pro mne opravdu silný a otevřel mi dveře do světa vrcholového sportu.

O čem sníš?

Sním o tom, že dostanu příležitost ukázat vše, co ve mne je. V oblasti zmíněného vrcholového sportu to totiž není vůbec snadné.  

Co tě letos čeká?

Letos mě čeká opět absolutní makačka a dřina. To je za potřebí, abych se dostala tam, kde bych si přála být a sním o tom. Po předešlých zkušenostech, kde jsem se poučila z chyb, že není dobré předbíhat, řeknu jediné.  Letos to bude opět výzva i v nových disciplínách.

 

Čokoláda nebo pizza?

Pizza

Hory nebo moře?

Moře

Kočka nebo pes?

Kočky 4ever

Výrazná rtěnka nebo líčení očí?

Oboje

Sladká vůně nebo květinová?

Sladká