Líčírna lovers Leona Skleničková

1_1

Leona Skleničková

Mladou talentovanou herečku, která propůjčila tvář vánoční kampani v Líčírně, jste mohli minulý rok na Štědrý den vidět v pohádce Krakonošovo tajemství. Leona nám prozradila svoji cestu k herectví, bez jaké pohádky si neumí představit Vánoce i jaké cukroví má nejraději.

Poznámka: S Leonou se známe, a proto ji budeme v rozhovoru tykat.

 

Můžeš se námi podělit o svoji cestu k herectví?

Všechno začalo, když jsem ve čtvrté třídě začala chodit na dramaťák. Tam jsem zjistila, co se mnou hraní dělá, jak se cítím naživu a od té doby jsem měla jasno. Nebyla to vždycky lehká cesta, ale následně jsem se skrze ochotnické divadlo, přesun z malého města do Prahy, setkání a začátek práce s Prague Shakespeare Company, dostala ke studiím v The Actors Centre v Londýně. Tam jsem dostala skvělé základy a byla to velká inspirace v tom, jak k herectví přistupovat. Po návratu jsem pokračovala studiem s hereckými kouči jako je David Stejskal nebo David Penn a také přišly první větší castingy a věci se rozjely.

 

Když už zmiňuješ herectví v Londýně, kam se mimochodem i pravidelně vracíš. Jaké jsou rozdíly mezi mladými herci v Čechách a v zahraničí?

Myslím, že rozhodnout se pro to být hercem v Anglii nebo i v USA je ještě větší risk než u nás. Protože dokud se z vás nestane velká hvězda, herci i z těch nejlepších škol tam musí mít „denní“ práci, aby se mohli uživit. Ale samozřejmě zde funguje kouzlo toho, že to je to místo, kde se odehrávají největší projekty a nikdy nevíte, kdy budete vy pro někoho ta správná volba. V Londýně je určitě cítit větší shon a ruch za úspěchem. Větší tah na branku. Řekla bych, že u nás si zase můžeme dovolit dříve začít budovat „stabilní“ život.

 

Jaký charakter by sis zahrála nejraději a proč?

Chtěla bych si zahrát padoucha. Lákalo by mě prozkoumat i nějakou temnější stránku, protože mi to přijde vzrušující a myslím, že v tom je velká přitažlivost. Zároveň by to mohla být spousta legrace.

 

Je nějaký režisér nebo herecký kolega, se kterým se ti obzvlášť dobře pracovalo? Čím pro tebe byla spolupráce nezapomenutelná?

Jako první mě napadá Peter Bebjak, který si z vás dělá legraci vždy a všude a je vám s ním hrozně lehko. Nádherný čas jsem taky zažila s týmem seriálu Sex O’Clock, jak režijní částí, tak mou hereckou partou. Všichni se teď těšíme na natáčení druhé série.

 2

Je mezi postavami, které jsi hrála, nějaký konkrétní vzhled nebo styl, ve kterém si se cítila dobře?

Myslím, že hraji hodně rozmanité postavy, ať už charakterem nebo žánrem, za což jsem hrozně vděčná, ale mám svou tajnou oblíbenou. Loňský rok šla ven reklama pro vodu Kláštornou Kalciu, kde ztvárňuji magickou čarodějku a celá postava, vzhledem, kouzly i tajemností, byla pro mě hrozně posilující.

 

Co pro tebe znamená přirozená krása?

Přijetí toho, kdo jsme. Protože myslím, že když to uděláme a nesnažíme se nic změnit nebo schovat, tak z nás sálá velká síla a přirozená krása.

 

Jak pečuješ o svoji pleť vzhledem k náročnosti svého povolání?

Mám pár pravidel, které se snažím vždycky dodržovat, ať se děje, co se děje. Každé ráno a večer vyčistit pleť, hydratovat a také nezapomínat na SPF. Volit přírodní kosmetiku a nic nepřehánět. Ale i přes to mě v tomto roce potrápilo akné, které bylo asi odpovědí na stres. To pak pomohly výživové doplňky a vyřešení nějakých životních otázek.

 

Které tři produkty přírodní kosmetiky najdeme ve tvé kosmetické taštičce?

Jsem zamilovaná do značky RMS Beauty! Mám jejich skvělou řasenku a korektor. Jako make-up mi pak velmi sedí Leisha od Sappho New Paradigm. A to je vlastně mé trio, se kterým si pro běžné dny vystačím.

 4_1

 

Víme o tobě, že ráda nosíš výrazné rty. Měníš odstíny podle nálady?

Ach, ano. Ach, druhé ano. Není nad to se někdy cítit jako upír a někdy jen lehkým růžovým odstínem podtrhnout svoji ženskost. Naposledy jsem si z Líčírny odnesla temnou rtěnku od Kjaer Weis, ale ráda si hraji i s multilíčidly od Manasi.

 

Aktuálně tě naši zákazníci vídají jako tvář vánoční kampaně. Co máš na Líčírně nejraději a proč se do ní ráda vracíš?

Její ideu a poselství, co šíří. A zároveň, kdykoliv navštívím kamennou prodejnu, připadám si jako malá holčička v kouzelné zahradě, co by tam mohla strávit celý den, ke všemu by přivoněla a vyzkoušela každý odstín. Fascinují mě všechny tinktury a kombinace. Myslím, že jako ženy jsme prostě přirozeně přitahované k síle přírody. Vždy se dozvím o nějaké novince a vlastně se tak pořád vzdělávám a rozvíjím svůj přístup ke kosmetice. A nemůžu zapomenout na celý tým, v Líčírně vždy vládne tak příjemná atmosféra, je cítit, že je celá tvořená s láskou.

 

Pokud bys měla vybrat jeden produkt z Líčírny, který bys doporučila, jaký by to byl?

Asi zopakuji make-up od Sapho New Paradigm, protože ten je mým nejzákladnějším pomocníkem.

Blog 

Brzy nás čekají Vánoce, máš nějaký osvědčený recept jak si i v tento hektický čas odpočinout?

Stále se snažím přijít na to, jak Vánoce pojmout spíše s klidem, bez tlaku a stresu. Takže takový osvědčený recept bych si sama moc ráda poslechla. Ale dopředu mi vždy pomáhá těšit se na čas s rodinou a na pohádky. Práce a myšlenky na ni se přeci jen zastaví a není nad to se na pár dní “zachumlat do peřin” s celou rodinou.

 

Ta pohádka nás zajímá. Máš nějakou oblíbenou nebo spíše volíš filmy s vánoční tématikou?

Těch je tolik. Vánoce jsou pro mě hodně romantické, takže si užívám všechno sladké. Ať už jsou to naše tradiční pohádky jako Popelka, Princ a Večernice, Pyšná princezna nebo pak filmy jako Láska Nebeská a všechno s Hugh Grantem. Zároveň je to i čas na dobrou komedii a kdykoliv v televizi dávají filmy Luise de Finese, nechám si je ujít. Také u nás tradičně na Štědrý večer běží Pelíšky a já se pokaždé nanovo divím, jak geniální film to je.

  

Máš kromě pohádek a filmů nějaké pravidelné vánoční rituály, které si za žádných okolností neopustíš?

Miluji vánoční procházky. Když jsem byla malá vždycky jsme se s babičkou po večeři chodili projít po sousedství a obdivovali a zároveň známkovali výzdobu oken a domů. Dělám to ráda do teď.

4 

A co cukroví, jaké máš oblíbené?

Nechť vládnou vosí hnízda. Ty naprosto miluji.

 

Poslední otázka. Co bys vzkázala našim čtenářům?

Popřála bych jim krásné Vánoce, klid v duši a ať jsou na sebe hodní, protože sebeláska hýbe světem, mění náš přístup k okolí a všichni si ji zasloužíme, to si i já snažím pořád připomínat.