Líčírna lovers Veronika Hejlíková

 1_2Veronika Hejlíková nás inspiruje svou laskavostí, osobitým stylem i životním přístupem, který čerpá na cestách, s rodinou na chalupě i ze svých oblíbených knih. V rozhovoru nám prozradila, proč používá přírodní kosmetiku i kam zajde, když má chuť na nejlepší koprovku.

 

Víme o vás, že preferujete minimalismus v líčení. Prozradíte nám, jak dosáhnout přirozeného každodenního líčení, které vydrží po celý den a nezatěžuje pleť?

Důležitá je hlavně každodenní péče o pleť. Odličování, čištění pleti, jednou týdně použít vhodnou pleťovou masku. Pak je teprve připravená na make-up. Nicméně ani já se čas od času nevyhnu období, kdy mě pleť dokáže vlivem hormonů hodně potrápit. Vystačím si se středně krycím make-upem, tužkou na obočí, řasenkou a tvářenkou. Přes zimu bývám hodně bledá, takže si tak dodávám trošku barvy. Ne nadarmo se tvářence lidově říká zdravíčko. Pak už jen stačí na pleť zbytečně nesahat.

  

Pro vaše sledující je inspirací nejen váš módní styl, ale i kosmetické rady. Jak se vám daří zůstat věrná svému autentickému já a zároveň se vyrovnávat s tlakem na dodržování společenských standardů krásy?

Přiznám se, že je to těžké. Lidé dokážou být někdy opravdu krutí, obzvláště na sociálních sítích. Na ulici by vám nikdy nic takového do očí neřekli. I já podstupuji některé mini invazivní zákroky, nebudu lhát, že ne. Nicméně nic se nemá přehánět, aby se pak člověk nestal karikaturou sama sebe. Teď se chystám vyzkoušet Skulpturálně bukální liftingovou masáž obličeje, tak jsem velmi zvědavá na výsledek.

 

Co vás motivovalo k tomu, abyste přešla na přírodní kosmetiku?

Možná to bude kombinace věku, zkušeností a většího zájmu o to, co pro své tělo dělám. Protože i to, co dáváte na pleť, má vliv na váš organismus. Týká se to jak pleťových produktů, tak make-upu, vlasových produktů, ale i parfémů. Zatím nejsem na 100%, ale věřím, že se tam brzy dostanu :)

 

Mohla byste nám doporučit pár svých oblíbených produktů z Líčírny, které pozitivně ovlivnily vaši péči o pleť nebo líčení?

Mám moc ráda značku Inika Organic. Ať už si vyberete jakýkoliv produkt od této značky, nemůžete šlápnout vedle.

 

Život v Praze i na venkově musí nabízet jedinečné zážitky a pohledy na život. Vnímáte zásadní rozdíly mezi životem ve městě a na vesnici? Případně jak tyto rozdíly ovlivnily váš přístup ke kráse, životnímu stylu a péči o sebe.

Rozhodně je v tom rozdíl. V Praze jsem víc ve stresu, cítím se tak trochu pod tlakem. Na chalupě jsem mnohem víc uvolněná, je to skvělé místo na pročištění hlavy, lépe tam spím, ten klid je prostě k nezaplacení. Máme tam i moc fajn kamarády, naše společné letní grilovačky a víkendová setkání dokáží být strašně nabíjecí.

 3_1

Jste milovnicí knih. Můžete se s našimi čtenáři podělit o vaše oblíbené knihy a autory?

Právě teď dočítám knihu Severka od Niny Špitálníkové. Zároveň můžu doporučit všechny její knihy. Pak je to Život za životem od Kate Atkinson a nebo U severní zdi od Petry Klabouchové. Všechny přečtené knihy si ukládám do aplikace GoodReads, takže pokud by měl někdo zájem o více inspirace, může mě sledovat i tam.

 

Jaké přírodní kosmetické produkty doporučujete jako tip na dárek pod vánoční stromeček?

Za mě jsou skvělý dárek například multilíčidla. NUI cosmetics má moc pěkné odstíny. Skvělý je i víceúčelový balzám Calming Blue Balm od RAAW Alchemy.

2_2 

Najdete si čas na přípravu jídla doma, nebo dáváte přednost restauracím a užíváte si kulinářského umění jiných?

Moc ráda vařím, takže určitě nemám problém s přípravou domácí stravy. Zároveň si ráda zajdu do mých oblíbených podniků na jídlo, které je třeba složitější na přípravu, nebo je něčím specifické.

 

Jaké tři pražské a tři brněnské podniky byste našim čtenářům doporučila a proč?

Kro Vršovice je asi moje nejoblíbenější místo v Praze. Mají skvělou nabídku jídel, kávy a můžete si rovnou koupit i pečivo na doma. Na nejlepší koprovku chodím do The Eatery a pokud máte rádi turecká vejce, doporučuju Cafefin na Jiřáku. Brno je spíše parketa mého muže, nicméně v létě si se mnou dal takovou malou tour a musím vypíchnout na snídani Eggo BreakFeast Bistro, na oběd japonskou restauraci Manya a večer Element.

 

Co byste na závěr vzkázala našim čtenářkám?  

Buďte samy sebou, buďme na sebe hodní, ohleduplní k sobě i přírodě a pomáhejme si.

 

 

Fotky: Archiv Veronika Hejlíková