Líčírna family Alex Fráňová

BANNERblogloversnove1

 

Podzim je ve znamení silných žen a právě toto období je jedno z nejoblíbenějších naší milované Alex Fráňové, které neřekneme již několik let jinak než Saší. Tato krásná žena s podmanivým úsměvem, minimalistickým skandinávským stylem a fenkou francouzské buldočky Miňony po svém boku nám prozradila svůj pohled na svět a vnímání clean beauty. Ačkoliv vystudovala práva, již několik let se věnuje oblasti event managementu i PR. My milujeme nejen její osobitý styl, pracovitost a čistě úhledný Instagram, ale hlavně čas strávený v její přítomnosti, kde máme možnost čerpat obrovskou auru inspirace. Začtěte se do nového článku našeho blogu a načerpejte inspiraci od našeho dalšího člena Líčírna Family.

 

 

1. Jaké jsou tvé vzpomínky na první setkání s Líčírnou? 
 
Pracovní! S naší agenturou LA communication jsme totiž pomáhaly s úplně prvním Press eventem v tehdy čerstvě otevřené Líčírně na Vinohradech. Už jsou to 4 roky, neskutečně to letí a Líčírna od té doby udělala obrovský kus práce! 
 
 
 
2. Kdo/co tě inspiruje? 
 
Každodenně samozřejmě sjíždím Instagram a ukládám si hezké obrázky a je úplně jedno, jestli to je outfit, líčení, jídlo, nebo interiér. Většinou jsou to fotky ze skandinávských účtů, jejich životní styl je mi celkově velmi blízký. Nejvíc inspirace ale vždy načerpám na cestách. Z mé říjnové návštěvy Stockholmu budu „žít“ ještě několik měsíců!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snímek obrazovky 2021-11-23 v 20.44.13
3. Co je dle tvého názoru největším přínosem clean beauty? 
 
Přiznám se zcela upřímně, když jsme před čtyřmi lety připravovaly Líčírně první Press event, měla jsem přírodní kosmetiku zaškatulkovanou jako tu, kterou používají holky v batikovaných sukních. Měla jsem za to, že se nikdy nemůže svými vlastnostmi rovnat té konvenční. Ani nevíte jak jsem ráda, že jsem se tak moc mýlila! Líčírna se toho nebála a přivedla na náš trh značky, které, troufám si tvrdit, změnily postoj mnoha žen (mne nevyjímaje) ke Clean Beauty. V současné době je tato cesta trend, ale trend, který má smysl! Nutí běžné uživatele přemýšlet o svém těle jinak, už nevěříme tomu, co nám říkají reklamy v televizi, ale sami se zajímáme o složení produktů a obecně o to, co svému tělu dáváme. Tlak společnosti na změnu a větší soulad s přírodou je v současnosti velký, Clean Beauty produkty se neustále zlepšují a přizpůsobovat se tomu musí i velké kosmetické společnosti, které si s běžnou „chemií“ už prostě nevystačí.
 
4. Prozradíš svou běžnou beauty rutinu? 
 
Miluju péči o pleť, je to pro mě rituál, který si užívám, ať se děje, co se děje! Ráno si obličej opláchnu opravdu ledovou vodou, nejen, že mě to hezky probudí, ale hlavně pomůže s otoky. Pleť vyčistím jemným mlíčkem, následuje toner, hydratační sérum a krém. Nezapomínám ani na SPF ochranu, i když venku nesvítí slunce. V rychlosti se nalíčím, v líčení nijak neexperimentuji, mám ráda rozzářenou pleť a jednoduché líčení v bronzovo-hnědých odstínech. Večer pak pleť důkladně odlíčím mlíčkem nebo balzámem, odličuji vždy dvakrát, aby  byla pleť opravdu hezky čistá. Použiju toner, sérum, oční krém a hydratační krém. Před spaním ještě pleti dopřeju olej a jemnou masáž kamenem Gua Sha. Dělám to vždy před spaním a při pravidelné každodenní masáži vidím opravdu rozdíl. Pleť je vypnutější, kontury jasnější a ráno nejsem tak oteklá. Přes den mám na pracovním stole nebo v kabelce hydratační mlhu, kterou pleť alespoň dvakrát za den osvěžím. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Jaký must have produkt z Líčírny najdeme u tebe na poličce nebo v kosmetické taštičce? 
 
Naprosto jsem propadla multifunkčním líčidlům od Manasi7. Mám v kosmetické taštičce 3 a vytvořím s nimi skoro celý Look. Fantastická je i nová řasenka od Kjaer Weis, řekla bych, že možná nejlepší, co jsem kdy měla (a že jsem jich už vyzkoušela). V kabelce mám s sebou rozjasňující tyčinku od Vapour Beauty, má super praktické balení a dodá mi vždycky trochu „šťávy“, když jsem unavená a pleť je mdlá. Nově jsem se zamilovala do hydratační mlhy od Aeos, nejen, že má dokonalý obal, ale je to skvělá vzpruha pro mou suchou pleť, která, obzvlášť teď v zimě v přetopených místnostech, trpí. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snímek obrazovky 2021-11-23 v 21.08.08
 
6. Co pro tebe znamená slow beauty? 
 
Slow beauty, stejně jako slow fashion, je pro mě používání menšího počtu kvalitnějších produktů, snížení zbytečné spotřeby a stop plýtvání. Ty tam jsou doby, kdy jsem šla do drogerie či parfumerie a koupila si dvacátou osmou paletku stejných očních stínů, protože je to limitka. Samozřejmě, že při své práci influencera dostávám neustále nové a nové produkty, dělám ale vše proto, aby našly své využití, pokud sama vím, že je nezvládnu spotřebovat. Nové produkty pořizuji až ve chvíli, kdy dopotřebuji ty staré, více se všímám složení a i když mám spoustu oblíbených produktů z konvenční kosmetiky, snažím se do své rutiny pomalu zařazovat právě Clean beauty produkty. Jde to ostatně snáz, než jsem si myslela. Slow beauty pro mě ale neznamená jen snižování spotřeby. Jde i samotný proces a rituál, který si v koupelně s kvalitními produkty užívám - na chvíli vypnu a odpojím se z digitálního světa a doslova zpomalím. 
 
 
 
7. Co bys poradila svému mladšímu já? 
 
Asi jsem neprošla nikdy žádným dramatickým obdobím typu „obarvila jsem si vlasy načerno a vytrhala obočí“. Vždy jsem tíhla k přirozenosti a i když jsem samozřejmě měla pár pubertálních výmyslů, nikdy to nebyla vyloženě katastrofa. Snad jen „skříně plné oblečení a šuplíky plné kosmetiky tě šťastnou neudělají a ne každý trend musíš nutně praktikovat i na sobě“! Byla jsem ale vždycky holka paličatá, takže bych stejně neposlechla!