Líčírna Family Martina Třešňáková (Třešnička)

BANNERblogtřeš 

 

 

Marťa je studentka střední umělecké školy se zaměřením na fotografii, naše SOULMATE a součást Líčírna FAMILY. Její smysl pro detail můžete vidět u nás na Instagramu pravidelně každý týden, protože u nás působí také jako Content Creator. Právě díky jejímu smýšlení, stejnému nastavení, smyslu pro humor i krásnému projevu je právoplatným členem Líčírny. @martinka_tres miluje pohyb, cestování, líčení i kvalitní kávu. Každý den inspiruje desetitisíce followers a věří, že “Having healthy mind is just as important as having a healthy body!“. Zjistěte, které produkty si zamilovala i jak vnímá třeba pojem SLOW BEAUTY.

 

1. Vybavuješ si tvé první setkání s Líčírnou?

Ano! Pamatuji si, jak mě Linda do Líčírny pozvala, abych objevila kouzlo přírodních produktů a nějaký si pro radost vybrala. Už dlouho jsem si přála pár z nich zkusit, ale vůbec jsem nevěděla, který bude vhodný pro můj typ pleti. Pamatuji si, jak jsme společně vybraly berlínskou značku NUI, kde jsme zvolily make-up a tvářenku Pititi. Produkty byly úplně odlišné od těch, které jsem do té doby používala. Od té doby jsem této lásce propadla a jsem naprosto “obsessed“!

 

2. Čím/kým se necháváš inspirovat?

Inspiraci čerpám nejvíce od mých oblíbených make-up artistek nebo také při listování časopisy a různě na internetu. Určitě mrkněte na Instagram na profil @esterginger nebo @vilmabaum, z těch zahraničních stojí za zmínku třeba @walker_ash. Já osobně miluji zkoušet nové textury! Kombinuji je a zjišťuji, jak spolu fungují, díky tomu pak vznikají zajímavé inspirativní looky. Poslední dobou mě také hodně inspirují zahraniční seriály, protože tam jsou v beauty světě úplně jinde!

 

 

 

 

 

 

třeš3. Co je dle tvého názoru největším přínosem clean beauty?

Jsem přesvědčena, že clean beauty je přínosem pro nás všechny, a to nejen kvůli obsaženým ingrediencím, ale také díky pozitivnímu dopadu na naši planetu. Cítím, že pro mě osobně začátek používání clean beauty byl zlom. Především díky terapeutickým účinkům. Při nanášení cítím, jak jsou produkty vyráběné s tím nejlepší úmyslem a o to více je miluji :)

 

4. Prozradíš svou běžnou beauty rutinu?

Musím se přiznat, že si ráda přispím a dost často se ráno vůbec nelíčím, protože přes den často sportuji a ráda nechávám pleť dýchat. Někdy použiji jen skincare od Dafna‘s a hydratační mlhu od Aeos. Ale když mám čas se nalíčit, tak těch pár minut si moc užívám. Mám ráda rozjasněnou pleť, upravené obočí a hydratované rty.

 

5. Jaký must have produkt z Líčírny najdeme u tebe na poličce nebo v kosmetické taštičce?

Můj největší must have bude asi krémový bronzer od Vapour Beauty v odstínu Simmer. Má v sobě lehoučké decentní třpytky, které odráží denní světlo, takže vás krásně rozzáří, ale zároveň jemně definuje rysy vaší tváře.

 

 

 

 

Top produkty podle Matriny 

 

 

 

 

 

6. Jak vnímáš pojem slow beauty?

Myslím, že slow beauty je krásný způsob, jak vnímat nejen kosmetiku. Spousta lidí si neustále kupují nové kosmetické produkty, které konzumují v obrovském množství a nemají šanci je všechny spotřebovat. Z mého pohledu stačí mít méně produktů, které jsou kvalitní, naprosto mi vyhovují a dají se kombinovat podle nálady. Stejně jako nemůžu zároveň řídit 10 aut, tak nemůžu spotřebovat několik rtěnek najednou. Já osobně kosmetiku miluji a je to takové mé “guilty pleasure“ a mám jí doma možná více než běžný zákazník, ale snažím se všechny produkty naplno využít a spotřebovat. P.s. Můj tip: Darujte kosmetiku, která vám nevyhovuje nebo jí nestačíte spotřebovat své kámošce, spolužačce nebo kolegyni a udělejte někomu jen tak radost :-)

 

7. Co bys poradila svému mladšímu já? Prozradíš nám nějaký tvůj pořádný beauty úlet?

Jojo.. takže zaprvé, řasenky stačí opravdu jen jedna nebo dvě vrstvy a řasy opravdu nevypadají cool, když jsou obalené pěti nánosy. No a samozřejmě věčné téma je obočí, které vypadá nejlépe přirozené. Můj největší úlet byl určitě při hledání způsobu, jak si správně definovat obočí a teda chce se mi plakat, když vidím jak hranatě, ostře a výrazně jsem si ho kreslila. Už ani nevím, co jsem si v tu dobu myslela, nicméně právě zde platí, že méně je více.

 

 

 

 

 

 

 

třeš1

8. Jak pečuješ o své duševní zdraví?

Říkám si, že chci každý den usínat s pocitem, že jsem ten den udělala maximum. Rozhodně jedno z mých pravidel pro šťastný život je každodenní pohyb. I kdyby to měla být jen procházka, tak každý den alespoň chvíli sportuji. Snažím se také dopřát si zdravý odpočinek a možná málokdo ví, že moc ráda píšu! Píšu si, za co jsem vděčná anebo zkrátka to, co zrovna cítím nebo si chci zapamatovat. Taková terapie psaním.

 

9. Pojem SEBELÁSKA. Jedna věc, kterou máš na sobě nejraději?

Na sobě mám ráda svou vytrvalost, mé odhodlání. Vždy, když něco chci, tak si za tím jdu a dosáhnu toho. Občas mě samotnou udivuje to, jak moc věřím tomu, že vše je tak, jak má být. Mé vnitřní nastavení, které mám na sobě nejraději, že jednoduše vím, že se všechno děje z nějakého důvodu.

 

10. Tvůj ideál krásy?

Můj ideál krásy tkví v kouzelném slově sebevědomí. Jakmile vidím sebevědomou ženu, která celá září a je si sama sebou tak zdravě jistá, to je z mého pohledu KRÁSA. A ve chvíli, kdy si člověk začne věřit, tak začne být neuvěřitelně krásný i navenek.

 

11. Máš tip na nějakou knihu nebo film, který bys doporučila jako potěšení v této době?

Nedávno se mi dostala do rukou kniha Řekni mi, kde tě bolí, a já ti řeknu proč od Michel Odoul. Ještě jsem ji nepřečetla celou, ale pokud vás trápí nějaký problém fyzicky, tak vždy to má spojitost s vaší psychikou nebo něčím, co se vám děje uvnitř vaše tělo. Nemohla jsem hrozně dlouho přijít na to, proč se mi tak zhoršila pleť.  Když jsem zjistila, který orgán za to mohl a s jakou emocí to souviselo, byla jsem v šoku a začalo mi vše dávat smysl. Určitě doporučuji přečíst a věnovat chvíli jen sám sobě, svému tělu a své duši. Film na odlehčenou bude vždy moje srdcovka Snídaně u Tiffanyho.