Líčírna family Vlastina Svátková

BANNERblogloversvlastina1 kopie1

 

Herečka, milovnice bytového designu i šperků, spisovatelka a především matka třech nádherných kluků. Vlastina je naše spřízněná duše, múza a my zase její láska na celý život. Talentovaná osobnost s krásnou duší, která věří, že všechno, co je výjimečné má velkou šanci na úspěch. Nahlédněte s námi do jejího světa.

 

 

1. Jaké jsou vaše první vzpomínky na setkání s Líčírnou?

Byl to pocit, že nic takového tady ještě není a že je to super nápad. V duchu jsem holky šikovný chválila. Vymyslely si nějaký byznys plán a začaly pomalu, postupně a dnes jsou úspěšné a mají dva krásné obchody. V čase, kdy mnoho kamenných obchodů končí a zavírá. Líčirna je revoluční koncept i nová cesta, kterou nakonec postupně půjde většina. Jen třeba potřebují počkat, až se jim začne dělat vyrážka nebo dermatitida z chemických produktů plných silikonů. 

 
2.Kdo/co vás nejvíce inspiruje? 
 
Každý, kdo dělá to, co ho baví i ho naplňuje. Pak to dělá dobře, ať dělá cokoliv. Aktuálně je můj život jenom o rekonstrukci a přístavbě domu, takže mě doslova uklidňují zahraniční posty o designu a architektuře. Koukám na inspirativní fotky bytového designu a přemýšlím, co bych z toho mohla aplikovat u sebe. Inspiruje mě odvaha! Odvaha lidí, co se nebojí jít svojí vlastní cestou, i když se jim ostatní smějí nebo v ně nevěří. Víra ve vlastní vizi. Miluju, když pak tito lidé ostatním vytřou zrak. A ti, co se vysmívali, jen čumí s otevřenou hubou:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snímek obrazovky 2021-12-08 v 17.47.47
 
 
3. Jak byste dle vašeho názoru definovala největší přínos Clean beauty?
 
Je to životní styl, nová cesta, která je trvalá. Nejde se už vrátit zpátky do starého způsobu života. Já jako herečka vím, o čem mluvím. Organickou čistou kosmetiku si nosím i na natáčení a prosím na kolenou maskérky, aby se alespoň pokusily líčit mě pouze čistými produkty. Některé maskérky jsou úplně v pohodě, některé si jedou starou levnou cestu líčidel za pár korun, které hlavně dobře kryjí a udělají místo tváře „fasádu“. Důkazem je naše pleť. Moje pleť. Nikdy jsem neměla tak hezkou tvář jako mám teď. A to neznamená, že nemám vrásky nebo pihy. Ale mám ji čistou, dýchá, žije. Když mě přeci jenom nalíčí něčím, co není clean, okamžitě to poznám: oči pálí, slzí a plet svědí nebo se tak napne, že to nejde vydržet a musím se po natačení nebo focení okamžitě odlíčit. S clean make-upem bych mohla jít i spát, což samozřejmě nedělám.
 

 
4. Prozradíte nám svou běžnou beauty rutinu? 
 
Nepoužívám mnoho produktů, mám ráda jednoduchost a funkčnost toho, co používám. Ráno očistím pleť organickým, čistým čisticím gelem, studenou vodou, vyčistím si zuby, dám tonikum a hydrataci ve spreji. Pak si dám dvě kávy :) A když nikam nejdu, vůbec se nelíčím. Když mám pracovní schůzku, dám si lehký organický make-up nebo BB krém, tvářenku a řasenku. Večer se vždy důkladně odlíčím. Používám produkty, které mě ani při odličování očí nepálí a nakonec si aplikuji sérum a oční krém.
 
 
 
 
 
 
 
 

5. Jaký "Must have" produkt z Líčírny najdeme u vás v kosmetické taštičce? 
Miluju multilíčidlo, které používám na rty od Manasi 7, odstín Ikura. Tvořím s ním už tak tři roky a neustále se mě na Instagramu někdo ptá, co to mám za rtěnku. Neobejdu se ani bez kompaktního make-upu Kjaer Weis. Baví mne proto, že i když je přírodní, kryje.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tipy na Clean Beauty podle Vlastiny:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6. Co pro vás znamená pojem slow beauty? 
Přemýšlet nad tím, co na sebe dávám, proč to aplikuji a co od toho očekávám. Opravdu nepotřebujete ve vaší koupelně milion lahviček, protože zejména produkty s vodou mají svou dobu spotřeby. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak mě stresuje už jen ta představa mít nepřeberné množství produktů a mám pocit, že minimálně půlky se musím zbavit a rozdat kamarádkám. Investuji do čistých, dražších produktů.. Upřímně? Stačí mi jedna dobrá řasenka, než pět levných. A tak je to se vším.
 
 
 
7. Co byste poradila svému mladšímu JÁ? Prozradíte nám nějaký svůj úlet?
Nikdy si nenech vytetovat obočí. A neopaluj si tvář! Těch pigmentových skvrn se už nikdy nezbavíš!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snímek obrazovky 2021-12-08 v 17.56.22
 
 
8. V rámci “wellbeing“, máte nějaký objev, který byste doporučila ostatním?
 
Napsala bych: "Zrušit sociální sítě!" Přijdou mi toxické a prázdné. Ale pořád pomáhají propagovat to, o čem potřebujeme hovořit. Bohužel.
Trávit na nich méně času, žít v přítomnosti. Vnímat vědomě to, co máme, jak je to vzácné, krásné…. stačí vnímat radost z toho, co nám dělá radost. Mně rostliny, ten okamžik, když mi doma rozkvete květina, má zahrada v celé své divokosti. Západ slunce, který se jemně opře do našeho okna v obýváku, zpěv ptáků, když svítá a všichni ještě spí. Vzbudí mě a vůbec mi to nevadí. Zastavit se a vnímat, co všechno se mi povedlo, co všechno teď mám. Většinou se ženeme za něčím dalším a chceme víc a víc a ještě a ještě, v rychlosti a stresu…. a nejednou zůstaneme prázdní, nemocní, nešťastní…
 
 
 
9.Pojem SEBELÁSKA. Co máte na sobě nejraději?
 
To, že můžu být kým chci. Umět být silná, nekompromisní, tvrdá, ale i křehká, jemná a zároveň něžná, zranitelná. Umím si vybrat, která poloha je vhodná a bezpečná. Jsem na sebe hrdá, když se otočím zpět. Jsem vděčná za všechny ty fuck upy … a že jich bylo! Je to vlastně sranda, co všechno se mi stalo, z čeho všeho jsem se dříve hroutila, jak jsem to zvládla, ustála a nevzdala. Nejraději na sobě mám asi to, že rostu. Že jsem každým dnem silnější a lepší. Už skoro 40 let...
 
 
 
 
10. Víme o vás, že oslavujete jakýkoliv úspěch. Jaký je pro vás ten největší? 
Tři synové, ze kterých doufám a věřím vyrostou sebevědomí, šťastní muži milující ženy, milující život a sami sebe.