Řekněte STOP akné

 

 

7 KROKŮ K PLETI BEZ AKNÉ

 

Pravidelná hygiena: Jsou to opravdu detaily, které mohou zabránit množení bakterií: vyměňte si polštář a vyberte si povlak z hedvábí. Umyjte si make-upové štětce po každé aplikaci, vyvarujte se lepení telefonu až k tváři, nesahejte si neumytou rukou na pleť.

Pečlivé vybírání produktů: Ať už pro péči nebo líčení, vždy volíme nekomedogenní přípravky. Ideální je komedogenita olejů 2-0 (to znamená, že nezanesou póry pokožky a nepodporují vznik pupínků a černých teček). Akné by mělo být léčeno šetrně jako citlivá pokožka. 

Vyprovoďte toxiny: Není tajemstvím, že sportování a pocení pomáhá eliminovat toxiny. Můžete také použít  metodu suchého kartáčování, která stimuluje lymfu a detoxikuje organismus. Před sprchováním věnujte několik minut kartáčování těla kartáčem z přírodního vlákna, a to krouživými pohyby zdola nahoru směrem k srdci.

Střevo je druhý mozek: Pokožka je do jisté míry známkou střevní mikroflóry a zdraví. Mezi zánětlivé potraviny, na které se poukazuje jako na přitěžující kožním problémům, patří lepek a laktóza (dále i rezidua pesticidů na zelenině a ovoci, GMO či polotovary). Ujistěte se, že jíte zdravě a jíte (ideálně bio) potraviny, které vaše tělo snadno stráví a nezatíží ho. Může to znít jako klišé, ale pitná voda velmi přispívá ke zdravé kůži. Vyhýbejte se slazeným limonádám obarveným syntetickými barvami nebo přemíry alkoholu. Volte bylinkový čaj, pramenitou vodu. Fermentované a probiotické potraviny jsou ideální pro dobré trávení.

 

 

Zvládnutí stresu: Problémy s kůží jsou často spojeny se stresem, a proto je péče o vaši mysl stejně důležitá jako péče o vaši pokožku. Jóga, meditace, čtení, aromaterapie. Je na vás, abyste našli rituál, který vám nejlépe vyhovuje. 

Kontrola hormonů: Ve světě, kde jsme neustále vystaveni endokrinním disruptorům (v naší kosmetice jsou látky chovající se jako hormonální distruptory zakázané, viz. sekce na našem webu INGREDIENCE), trápí mnoho žen akné, které je spojené s hormonální nerovnováhou. Existují přírodní alternativy, které regulují vaše hormony. Jsou to rostliny jako je například petrklíč, kontryhel, měsíček lékařský, řebříček, jitrocel, ashwagandha, maca. Lze brát jako doplněk stravy ve formě tobolek či čajových směsí.

Buďte k pokožce laskaví: Nepochybně naše nejdůležitější rada. Protože víme, že akné ovlivňuje sebevědomí, není nad lepší radu, než pokožku rozmazlovat tou nejlepší péčí. Poslouchejte svou pokožku, udělejte si čas na její masáž a nechte ji dýchat. Vrátí vám to.