Líčírna Family Mari Prachařová

Skvělá kamarádka, talentovaná herečka, zpěvačka, influencerka i moderátorka. Naše spřízněná duše Mari Prachařová, která se nebojí snít, miluje cestování a inspiruje nás svým přístupem k životu, skvělými recepty i odvahou ukázat na sociálních sítích svůj život v situacích, které jen tak někdo nesdílí. Jak je důležité na sobě pracovat, hledat pozitiva v maličkostech, udělat si čas jen pro sebe i proč se zamilovat do produktu z Líčírny, se dozvíte v našem článku. 

Co se ti vybaví jako první, když slyšíš název Líčírna?

Vybavím si nádherný voňavý obchod tady u nás na Letné a také mou kamarádku Lindu, která v Líčírně působí.

Prozradíš nám svou denní BEAUTY RUTINU?

Mé ráno začínám tím, že si vždy vyčistím pleť a aplikuji hydratační sérum, oční a pleťový krém. S ohledem na aktuální stav pleti také někdy použiju rozjasňující masku na oční okolí, kterou si nechávám v lednici. Příjemně chladí a zmírňuje otoky očí.

Večer pak nikdy nezapomenu na čištění a případné odlíčení pleti, pokud jsem se ten den líčila. Nanesu čisticí olejíček proti zánětům obsahující i retinol, opět hydratační sérum a krém s vitamíny. Nikdy neopomenu oční péči, protože kůže kolem očí je nejvíce citlivá a čas od času sáhnu také po čisticí masce.

Působíš jako moderátorka, herečka i zpěvačka a tvá pleť je často zatěžována extrémním líčením. Máš nějaký osvědčený tip, jak dostat pleť zpět do kondice?

Postupem času jsem se naučila o svou pleť opravdu poctivě pečovat. Právě díky častému líčení, které je v mé práci nutné, o to více dbám na správné čistění a péči. Volím kvalitní pleťové produkty s ochranou bariérou, abych co nejvíce pleť připravila na líčení a následné čištění, které mi pleť zbaví nečistot a pomáhá ji zklidnit.

Jaký je tvůj nejoblíbenější produkt z Líčírny? Co najdeme u tebe na kosmetické poličce?

Oblíbených produktů mám více a pokrývají péči i líčení. Rozhodně tady nesmí chybět balzámový oční krém od Kjaer Weis a tělové mléko od AEOS. Z líčení je to prodlužující řasenka Long lash od Inika Organic, multilíčidlo od Ilia a hydratační make-up od Sappho.

 

Je začátek nového roku 2023. Na co se letos nejvíce těšíš?

Na úplně všechno, co mi tento rok nabídne. Hlavně pak na mé milované cestování a další nové výzvy.

Nějaká beauty rada, kterou jsi dostala od mamky nebo babičky a držíš se jí?

U nás doma je to obráceně. Moje babička i mamka jsou docela lajdáci v péči o pleť, takže rady rozdávám spíše já. Nicméně z dětství znám od babičky například odvar z kopřiv, který mi dávala na vlasy.

My tě vnímáme jako nádhernou ženu. Co máš na sobě však nejraději ty?

Já si myslím, že je hrozně těžké si přiznat, co má na sobě člověk opravdu rád, protože spoustu lidí na sobě vidí nejdříve nedostatky a chyby, což je samozřejmě špatně. Zažitý pojem sebeláska osobně nemám ráda, ale vidím důležitost ve vlastnosti mít rád sám sebe. Tenhle bod je pro mě těžký a sama se snažím na něm pracovat. Když bych měla říct, co já mám na sobě ráda, tak se to nebude týkat vzhledu, ale toho, že jsem věrná kamarádka a dobrý posluchač. Taková ta vrba, která ctí druhého.

 

Prozraď nám tvůj největší přešlap týkající se líčení?

Tak to vím naprosto přesně! V mém EMO období jsem si líčila úplně černě oči a vypadala jsem jako panda. Do teď mámě říkám, že nechápu, jak mi mohla dovolit chodit mezi lidi. Když pominulo tohle temné období, usoudila jsem, že mi sluší zase tmavá barva na obočí. Mně jako blondýnce opravdu neslušela.

A na závěr bych dodala, že jsem experimentovala i s černou barvou na vlasech a vytvořila jsem si moc hezkou černou EMO patku. Když to shrnu, hrůza…

Na svém Instagramu sdílíš různé tipy na cestování, recepty, vychytávky o bydlení i svůj každodenní život. Inspiruješ tak spoustu lidí kolem sebe. Nás zajímá, kdo nebo co nejvíce inspiruje tebe?

Mamka, kamarádi a lidé na sociálních sítích, které sleduji. Nenechte se mýlit, i já si ráda nechám doporučit různé tipy od mých oblíbenců na Instagramu nebo Youtube.  

Co pro tebe znamenají pojmy WELLBEING nebo SELFCARE. Jak relaxuješ a dobíjíš baterky?

Upřímně, já moc odpočívat neumím a je to jedna z dalších věcí, na které se snažím zapracovat. Nicméně pojem SELFCARE je podle mě strašně důležitý a péči o sebe bychom neměli podceňovat. Najít si chvilku jen a jen pro sebe a pečovat nejen o naše tělo, ale i mysl. Od toho se pak odvíjí vlastně všechno - naše nálada, kvalita vztahů s okolím, duševní pohoda a v neposlední řadě i zdraví. Pro mě je největší relax již zmiňované cestování. Pak třeba masáž těla nebo čas strávený péčí o pleť na kosmetice. Tam se dokážu naprosto uvolnit a nic neřešit. 

Co bys popřála našim čtenářkám do tohoto roku?

Možná to bude znít jako klišé, ale nejdůležitější ze všeho je, abychom byli všichni zdraví, šťastní a abychom si na každém dni uměli najít něco hezkého a pozitivního. I kdyby to byla jen úplná maličkost.

A na závěr jedno poslední přání: Ať jsme na sebe hodní.

 

Věříš na horoskop?

Věřím

 

Káva nebo čaj?

Káva

 

Moře nebo hory? 

Obojí

 

Kočka nebo pes?

Pes

 

New York nebo Kodaň?

Záludná otázka :-D ale volím NY 

 

Rudá rtěnka nebo balzám na rty?

Rudá rtěnka