Líčírna Family Anna Julie Slováčková

BANNERblogslovackova

V dnešní době je téměř zázrak potkat tak morálně čistou a milou bytost, jakou je v našich očích Anička. Obdivuhodně silná a nádherná žena, která je upřímná, laskavá a má stejný smysl pro humor, jako my v Líčírně. Na prknech, co znamenají svět zvládne moderovat, tanči, hrát i zpívat. Aní je člověk, co má zlato nejen v hrdle, ale i v srdci. Jak se vypořádat se strachem i kde načerpat inspiraci - to vše najdete v našem novém článku.

Co se ti vybaví jako první, když slyšíš pojem Líčírna?

Krásná vůně, příjemné prostředí a samé usměvavé dámy.

Prozradíš nám svou denní BEAUTY RUTINU?

Momentálně hodně ujíždím na masážním kamenu gua-sha a masážním válečku z jadeitu. Ráno vstanu, omyju obličej studenou vodou, nanesu osvěžující tonikum, a pak hydratační krém od AEOS, který vmasíruju do pleti pomocí válečku. Po chvilce, až se hezky vstřebá, následuje make-up. Večer po odlíčení ve sprše používám střídavě jojobový olej, který už roztírám právě pomocí masáže s gua-shou.

Působíš jako herečka i zpěvačka a tvá pleť je často zatěžována extrémním líčením. Máš nějaký osvědčený tip, jak dostat pleť zpět do kondice?

Nejlépe na mou pleť funguje, když na ní nemusím alespoň den až dva nanášet žádný make-up a výrazné líčení. Dopřeji ji domácí wellness v podobě esenciálních olejů, masky (někdy si vyrobím nějakou přírodní podle aktuální potřeby pleti sama doma) a nechám ji načerpat vitamíny. Pak samozřejmě základ všeho je hydratace a dostatek vody. Vidím jak je pleť krásně napitá zevnitř i zvenku.

 

BANNERblogslovackova1

Prozradila bys nám, jaký je tvůj nejoblíbenější produkt z Líčírny? Co najdeme u tebe na kosmetické poličce?

Vaše (a moje milovaná) Linda mi pro mou pleť doporučila značku AEOS a ta mi sedla opravdu neskutečně. Naprosto miluji ikonickou vůni těchto produktů. To, jak rychle se dokáží vstřebat, texturu i jak zdravě a šťavnatě po nich pleť vypadá. Nedám na AEOS už dopustit. Je to pro mě každodenní soukromá návštěva SPA.

Co se týče líčení, měla jsem možnost vyzkoušet make-up od Sappho od JoAnn Fowler, která líčila třeba ságu Stmívání! S tímto make-upem jsem tedy moc spokojená, protože mi krásně sjednotí pleť, a přitom vypadá naprosto přirozeně. 

 

Jak se vypořádáváš se strachem?

Se strachem mi hodně pomáhají dechová cvičení a také si přiznat fakt, že strach občas mám a neutíkat před ním. Mám pocit, že pokud tento proces v mém těle popírám, vše se jen velmi rychle zhoršuje. Celý proces stresu a nervy s tím spjaté. Snažím se ho vnitřně hladit a vkládat do něj co nejvíce lásky a pozitivních myšlenek, než ho nepřetvořím v něco lepšího, či dokud nepochopím, proč se právě ten určitý strach v danou chvíli objevil.

Ve své písničce Slunečnice zpíváš, že KAŽDÁ CHVÍLE SE POČÍTÁ. Co ti v poslední době udělalo největší radost?

Radost mi dělají maličkosti, běžné denní okamžiky kolem nás. Vůně vzduchu po dešti, zpěv ptáčků, rozkvetlé kytičky, usměvaví lidé na ulici, krásné písničky. S přicházejícím létem je to hlavně slunce. To mě nabíjí ze všeho nejvíce a naprosto nejlépe. Čím je hezčí počasí, tím více mám dojem, že jsou mé starosti menší – přímá úměra. Slunce je do jisté míry takový můj rytíř, co chrání před depresí. Samozřejmě ne vždy, ale často se mu podaří všechny špatné myšlenky zahnat. 

Prošla sis velmi náročnou životní etapou, kde jsi čelila nemoci, která ti převrátila svět vzhůru nohama. Co bys vzkázala našim čtenářkám, které mají podobný osud?

Nevzdávat se! Bude to znít divně, ale snažit se brát všechno, co nám přijde do cesty s humorem. Taky nebýt na nic sám a nebát si říct o pomoc. A hlavně věřit si. Věřit svojí síle. Svému tělu. Naslouchat mu. Plnit vše to, co si přeje. Dělat si radost a mít se rád. Zvláště v momentě, kdy jste v nějakém opravdu těžkém období, právě v tento moment bychom na sebe neměli zapomínat. Klidně si se sebou jen krátce před spaním porozprávět a říct si, že se máte rády. Že děkujete za to, že jste zvládly další den.

 

My tě vnímáme jako nádhernou ženu. Co máš na sobě však nejraději ty?

To jste moc hodné a moc vám děkuji! Nebudu si hrát na něco, co nejsem, a tak narovinu říkám, že jsou dny, kdy bych nebyla schopná na tuhle otázku odpovědět. Měla jsem se sebou dost velké problémy a cesta sebelásky je těžká. Ale učím se. A tak teď dokážu říct, že mám ráda své oči, svůj zadek i svoje tetování. Miluju svoje nové vlasy. Jo a chlupy na rukou – dřív jsem si je holila, ale od doby, co mi chlupy začaly po léčbě zase růst, tak mi to přijde hrozně roztomilý. Haha…

 

 

BANNERblogslovackova2

 


Prozraď nám tvůj největší přešlap týkající se líčení?

Ty jo… jako některý faux paux se určitě najde! Já se už asi od čtrnácti let líčím pořád stejně – mé poznávací znamení: černé linky, řasenka, výrazná rtěnka. Takový můj “signature look“. Nebudu popírat, že jsem se jisto jistě někdy nenapatlala moc tmavým odstínem makeu-pu, takže jsem vypadala, jak když jsem akorát vylezla ze solária. Ale jako větší přešlap beru to, že trvalo několik let, než jsem zjistila, že v zimě by se neměl dávat kdejaký hydratační krém, protože v mraze může pleť popraskat. Což se mi také dlouhé roky dělo a já vůbec nechápala vlastně proč a mazala se tak těmito nevhodnými krémy ještě více. Až před několika málo lety jsem zjistila, že je to asi to nejhorší, co může člověk v zimě udělat. A naopak v létě zase pozor na vysušení.

 


Kdo nebo co tě nejvíce inspiruje?

Mou inspirací jsou prakticky všechny ženy, a hlavně pak ty, které dokážou upřímně říci druhé ženě, že si jí váží, že jí to sluší a že je v něčem výjimečná. Neměly bychom chodit proti sobě, ale táhnout za jeden provaz. Inspirují mě maminky, které si i s dětmi plní své sny a jsou úspěšné ve své profesi, či podnikání a zvládají do toho s úsměvem vychovávat své děti, být jim vzorem. Inspirují mě staří lidé. Příroda. Sny.