O krok lepší budoucnost

 

LICIRNA_INIKA_1160x700

Udržitelná krása se stává pojmem, který změnil kosmetický byznys. A stejně tak slova jako „clean, cruelty-free nebo organic“. K tomu se dozajista přidá označení „100% plastic neutral“ se kterým přišla, jako úplně první na světě, australská značka Inika Organic. Co si pod tím vlastně máte představit?

Nutno podotknout, že to není první prvenství značky, pravidla hry mění už od roku 2006. V tom roce se Inika Organic stala celosvětově první organickou značkou na světě. Od svého založení nedělá kompromisy mezi dokonalými texturami, luxusním složením a maximální výdrží. Produkty jsou 100% přírodní, bez syntetických a živočišných látek a nejsou testované na zvířatech. Letos jde Inika Organic ještě o krok dál. Stává první, 100% plastově neutrální kosmetickou značkou na světě.

 

Tvrdá realita: Každou minutu se do oceánů dostane 15 nákladních aut plastů!

 

Snímek obrazovky 2022-06-08 v 18.24.36

 

Ekologický závazek nám i planetě

Myslet na planetu se dá i jinak, než se snažit poškodit hodnotná umělecká díla tak, jak to udělal jistý „ekologický“ aktivista v pařížském Louvre. Tak například v Inika Organic pečlivě posuzují, jaký dopad mají jejich obaly na životní prostředí. Protože chtějí dále rozvíjet ekologicky uvědomělou značku, která podporuje snižování jednorázového používání plastů, jsou všechny obaly recyklovatelné. Také výrazně snížili spotřebu nových materiálů a díky tomu mohou ušetřit až 35 tun plastu, který by jinak šel na skládku.

Mimochodem víte, že každý rok se na skládku dostane 350 milionů tun plastu? A ten tady nejen s námi, ale i s dalšími generacemi bude opravdu hodně dlouho! Proto jsou vaše oblíbené produkty od Inika Organic zabalené do zbytků z cukrové třtiny, hliníkových lahví, skleněných nádob, ale nebudeme se tvářit, že plast nepoužívají. Ano, používají. Ovšem z recyklovaného materiálu zvaného PCR, který má hned několik výhod:

  • Snižuje množství nově vytvořených plastů
  • Lze jej průběžně recyklovat
  • minimalizuje negativní dopad skládek
  • snižuje celkovou uhlíkovou stopu

 

Plasty pro dobrou věc

Zároveň je značka součástí certifikace SOLUTION Plastic Neutral, která zajišťuje odpovědné nakládání s plastovým odpadem. Za každé kilo plastu, které vypustíme do životního prostředí, se shromáždí jedno kilo, které by jinak skončilo na skládce. To je následně recyklováno.

Plasty, které jako značka sbírají, putují do společnosti Plastic Forests & BlazeAid, která vyrábí a daruje plastové sloupky a zahradní kolíky australským farmářům, kterým požáry v buších zdevastovaly pozemky a úrodu.

  

 

 

inika12

 

Co si pamatovat?

Abychom to shrnuli – 100% plasticky neutrální pro značku Inika Organic znamená, že nevytváří žádné nové, jednorázové plasty. Když už plasty používají, sáhnou po recyklovaném materiálu zvaném PCR, který lze průběžně recyklovat a snižuje uhlíkovou stopu. Jsou součástí certifikace SOLUTION Plastic Neutral, která zodpovědně nakládá s plastovým odpadem. A díky spolupráci s  Plastic Forests & BlazeAid vyrábí a darují plastové sloupky a zahradní kolíky australským farmářům, kterým požáry v buších zdevastovaly pozemky a úrodu. Tleskáme, jen tak dál! A nás zajímá, která další značka bude následovat průkopníka ve světě clean beauty, Iniku Organic.

 

 

certifikátyNEW