Líčírna Family Dewii

 BANNERblogDEWI 

Spisovatelka, bloggerka, nutriční a fitness koučka i aktivistka. Energická Karolína známá pod přezdívkou @dewii.veg je obrovskou inspirací a motivací pro velkou část z nás. Její veganské recepty a dlouhé daleké cesty do zahraničí sledují deseti tisíce followers. Pro nás je nejen krásnou tváří, která vyzařuje vědomou energii, ale i právě inspirací, která nám pomáhá dívat se na určitá témata z jiné perspektivy. Co má na sobě ráda? Bez jakého líčidla nedá ani ránu? 

Pamatuješ si na první setkání s Líčírnou?

Je to už celkem dávno, takže úplně přesně si to nepamatuji, ale co si z toho pamatuji je, jak mi Líčírna rozšířila obzory v tom, co všechno si mohu na svůj obličej dopřát. Dodnes si pamatuji, že při jedné z mých prvních návštěv byl použit pojem “exfoliant“ a já vůbec nevěděla, která bije :-D

Díky Líčírně jsem tak určitě pozvedla svojí skin care rutinu na mnohem vyšší level.

Jaká byla tvá cesta Karolíny k Dewii, kterou známe teď?

Myslím, že naopak cesta od Dewii zase zpět ke Karolíně je vlastně zajímavější. Je to opravdová cesta dostávání se od té veřejně známé osoby k sobě samotné.

 

Návrh bez názvu (2)

 

 

 

Je zřejmé, že veganství je neměnná součást tvého života, věnuješ se psaní knih a pomáháš lidem v rámci jídelníčku nebo koučinku. Kde čerpáš inspiraci ty?

Především v knihách a sledováním všemožných instagramových účtů i YouTube kanálů. Každopádně k věcem z tohoto výčtu jsem se dostala úplně jinými cestami – k veganství přes hudební festival, k psaní knih sama od sebe (#knihomol) a k výživovému koučinku díky lidem, co mě sledovali na úplných začátcích a chtěli ode mě výživové rady.

 

 

 

Prozradíš nám svůj největší beauty přešlap?

Rozhodně by to bylo moje obočí před nějakými cca 8 lety? Tenkrát připomínalo dvě žížaly (smích). 

Jak vypadá tvá beauty rutina? Bez jakého produktu z Líčírny se neobejdeš?

Má beauty rutina je po většinu dní velice jednoduchá – vystačím si s řasenkou na obočí od Inika Organic. Někdy přidám tekutý korektor od Ilia Beauty, který perfektně kryje kruhy pod očima i pupínky. Více se většinou nemaluji.

Pokud se na to však cítím a mám náladu tvořit, tak moje běžná make-up rutina vypadá následovně:

Momentálně jsem naprosto unešená z make-upu od Juice Beauty, který jsem používala asi před třemi roky a teď si užívám, že ho mám znovu ve své kosmetické taštičce. Krásně sjednotí pleť, zakryje vše, co je potřeba, ale přitom je na pleti opravdu velmi lehký. Kruhy pod očima a nechtěné pupínky pak ještě šikovně schovám tekutým korektorem od Ilia Beauty. Některá místa na mém obličeji ještě zmatním fixačním pudrem od NUI a naopak trochu barvy i odlesku (na ty správná místa) dodám konturovacím duem od Iniky Organic. Posledním krokem nemůže být nikdo jiný než můj “evergreen“ – řasenka na obočí od Inika Organic.

  

Návrh bez názvu (3)

 

Tvé aktuálně největší "guilty pleasure"? 

V kosmetice by to bylo vyčesávání mého nově nalaminovaného obočí, to si fakt mega užívám!

Vzhledem k tomu, že jsem velký foodie, mě jako první napadlo samozřejmě: JÍDLO. Obzvláště kvůli tomu, že i při psaní tohoto rozhovoru si svoje momentálně nejoblíbenější potěšení užívám – nejlepší lískooříškový nugát z prodejny Bezobalu. Neberu ho ale jako “guilty”, morální nálepky jsem jídlu přestala dávat.

Vímě, že miluješ cestování. Podstatnou část roku trávíš mimo Českou republiku a tvá poslední cesta do Mexika byla na více než půl roku. Po čem se ti nejvíce stýska a co bys doporučila našim čtenářům, co opravdu stojí za to vidět?

JÍDLO! Říkám, že jsem foodie (smích). Tacos, všemožné salsy, horchata, chilaquiles, burritos… mexické jídlo je naprosto skvělé! Vedle jídla mě na Mexiku hodně bavily tzv. cenotes, což jsou přírodně vytvořené jámy s vodou. V té oblasti Mexika, kde jsem trávila poslední týdny, nastal problém s přemnožením řas na pláži, takže cenotes byly ideální volbou pro zchlazení se v horkém dni. Každé z nich vypadá jinak – některá místa jsou otevřená, jiná v jeskyních, některá temně modrá, jiná tyrkysová. A to nejlepší? Mexiko má těchto míst tisíce, takže je pořád, co objevovat. 

Moje top produkty z Líčírny Organics. 

 

Co pro tebe znamená pojem SEBELÁSKA? Prozradíš nám, co máš na sobě nejraději?

Jako první mě napadlo respektovat sama sebe. Svojí osobnost, jednotlivé vlastnosti, potřeby, fyzický vzhled. Brát všechno tak, jak to je bez negativního souzení. A též nenechat se disrespektovat od ostatních – tj. nastavovat si hranice s lidmi, ukončit toxické vztahy a vyloučit osoby, kvůli kterým se necítím dobře, ze svého života.

Na druhé otázce je skvělé to, že zatímco před mnoha lety bych měla problém něco najít, teď mě jako první napadlo “Čím začít?”. No není to krásné zjištění? Jasně, pořád si hledám cestu k tomu, akceptovat na sobě opravdu všechno, i své stinné stránky nebo nějaké fyzické “nedokonalosti”, ale obecně vím, že se mám ráda.

No a abych odpověděla, tak když bych měla vybrat něco z osobnostních vlastností, pak například svůj smysl pro humor a to, jak jsem podporující a pečující o lidi, na kterých mi záleží. Z fyzických vlastností pak moje oči, ty fakt miluju!

  

Návrh bez názvu (1)

 

 

 

Jak vnímáš slow beauty?

Asi tak, jako všechno slow – velice to rezonuje se mnou samotnou. Kvalita je pro mne důležitá ve všem – v jídle, oblečení, kosmetice, vztazích, životě obecně. A zpomalení? To jsem potřebovala již dlouhou dobu jako sůl. A jsem ráda, že právě i kosmetika mě to učí – zpomalit, udělat si opravdový čas sama na sebe. Ne, jen tak rychle naplácat nějaký krém na obličej, ale dát si s tím péči a svému tělu čas.

 

 

 

 

 

V rámci "wellbeing", máš nějaký objev, který bys doporučila ostatním?

Rozhodně to není žádná novinka, ani nic, co by asi nikdo nevěděl, ale víte jak – spoustu věcí teoreticky víme, ale prakticky je to jiná pohádka. Konkrétně mluvím o vztazích – s partnery, kamarády i rodinou. V posledních měsících na sobě pozoruji, jak je opravdu sakra důležité vědomě si vybírat, jací lidé mají přístup k naší energii. Ne každý si jí zaslouží.