Péče o pleť v zimě

Topení, sníh, mráz, déšť, ale i běžné přechody z tepla do zimy, se na naší pokožce negativně podepisují. Je podrážděná, vysušená a na dotyk velmi citlivá. Proto bychom měli s příchodem zimy uzpůsobit i samotnou péči, aby naše kůže nestrádala. A jak jinak než s pomocí luxusních, přírodních ingrediencí. 

Známe to všichni. Jakmile přijdou první mrazíky, začne naše pokožka vykazovat známky nespokojenosti. Ať už jsou to popraskané rty nebo ruce, suché šupinky, zarudlá pokožka nebo nepříjemné pnutí v pleti je zřejmé, že s tím musíme něco dělat. Jedno důležité pravidlo, které je třeba si neustále opakovat: ani v zimě se nevzdávejte hydratace! Kosmetický mýtus, že nesmíte v zimě používat hydratační produkty, protože vám na pleti zmrznou, se nad našimi končinami táhne jako velký, hutný mrak. Naopak, hydratace je potřebná i během zimy, protože se pleť kvůli nízké vlhkosti rychleji vysušuje. Proto s sebou v kabelce noste hydratační mlhu, díky které pleti dodáte hydrataci třeba ve chvíli, kdy přijdete ze zimy do tepla kanceláře. Skvěle poslouží kvalitní květinová voda.

CHCE TO VÍCE VÝŽIVY

Namísto lehkých textur, na které jste byli zvyklí v létě volte takové, které jsou o něco výživnější. Perfektní volbou je denní krém s výtažkem z kořene Maca Phytofuse Renew Maca Root od Inika Organic, u kterého si navíc můžete vybrat ze dvou textur – lehké a výživné. Krém obsahuje olej ze semen granátového jablka, který udržuje vlhkost v pleti a extrakt z kořene Maca podporuje regeneraci buněk.

Milovníci olejů naopak zaplesají nad olejem Beauty oil od rms beauty. Sice obsahuje velmi výživné oleje, ale jeho textura je lehká jako pírko, tudíž se nestane, že bude ucpávat póry. 

Odličování a čistění pleti půjde jako po másle s jemným olejovým odličovačem s ceramidy Barrier Protection Cleanser od Dafna´s Skincare. Co umí? Pomáhá regulovat podráždění a začervenání pleti a snižuje její citlivost. Garantujeme vám, že si ho oblíbíte hned po prvním použití.

Nezapomínejte na rty a aplikujte na ně ráno i večer pečující mandarinkové sérum Organic Lip Serum od Inika Organic. Popraskané rty záhy zmizí, zůstanou neuvěřitelně hebké a citrusová vůně vás dostane do kolen.  

ZASE TO SPFko

Čtete správně, ani v zimě byste neměli zapomínat na používání ochranného faktoru. Sluníčko může pokožku ovlivňovat i v zimě, protože 80 % UVA i UVB záření pronikne skrz mraky ve dnech, kdy automaticky zapomínáme, že nějaké slunce existuje. Doporučujeme vyzkoušet tónovaný krém Nutrient Day Cream Tinted SPF30 Airless Pump od Josh Rosebrook, kterým vyřešíte v jednom kroku jak hydrataci, tak i sluneční ochranu. 

BEZ HORKÉ KOUPELE

Máte dojem, že to nejlepší, co můžete svému tělu po celém dnu dopřát, je horká koupel? Pak jsme na velkém omylu. Teplá voda smývá z kůže její ochranný film a otevírá póry. Kůže je následně mnohem citlivější na chlad.

Raději jí dopřejte krémovou lázeň s obsahem organických a biodynamických rostlinných složek i esencí drahých kamenů. Kde ji najdete? No přeci u značky Aeos. Krém na tělo Harmonising fantasticky voní a pokožka je po něm krásně vláčná ještě několik hodin. Produkt je vyroben z organických a biodynamických rostlinných složek a esencí drahých kamenů a stává se z něj tak mnohem více než jen obyčejný krém na tělo. Je to okamžitá aromaterapie.