Všestranný pomocník od Yage Organics

 

Česká značka Yage Organics sklízí ovace nejen na trhu českém, ale i tom zahraničním. Nyní přichází s novinkou, o které jste netušili, že ji budete potřebovat. Poradí si s pigmentovými skvrnami, suchou pletí a navíc vás ohromí anti-age efektem. Seznamte se s hydratační kolagenovou mlhou Secret Veil a Petru Drvoštěpovou, která za Yage Organics stojí. 

Petro, co vás inspirovalo k vytvoření kolagenové mlhy? 

Byly to Korejky a jejich zvyk neustále hydratovat svůj obličej. Je u nich běžné mít vedle postele zvlhčovače vzduchu. Když budete do těch krajin cestovat, stačí se podívat po tamních starších ženách, které mají minimum vrásek. Protože to, co naše pleť potřebuje, je primárně vlhkost a vláha. 

O hlavní složce, natto gumě, se mluví jako o ingredienci budoucnosti. V čem je tak výjimečná?  

Natto guma je unikátní přírodní mix kolagenu, vitamínů a minerálů a zároveň obsahuje spoustu antioxidantů. Je 10x účinnější než kyselina hyaluronová, a při použití vytvoří na pokožce tenkou ochrannou vrstvu, která zabraňuje ztrátě vody. Navíc viditelně redukuje vrásky, uzamyká vlhkost v pleti a oproti živočišnému kolagenu mnohonásobně zvyšuje elasticitu pleti. Zároveň zvyšuje produkci vlastních hydratačních faktorů, tzn. pleť se sama od sebe regeneruje, hydratuje, omlazuje a vypíná. 

Jaký je způsob získávání natto gumy?

Jedná se o proces fermentace sójových bobů, kdy se proteiny mění díky působení bakterie Bacillus subtilis natto na aminokyseliny a peptidy. Bakterie produkují enzymy, které dále rozkládají proteiny na peptidy a tím zvyšují antioxidační efekt.

Zaujala nás i další ingredience, která není moc běžná, a to Tremella. Co nám o ní můžete prozradit?

Tremella neboli sněžná houba má mnoho pozitiv. Zajišťuje hydrataci se srovnatelnou účinností jako kyselina hyarulonová, dokonce s lepší penetrací do pleti, potlačuje záněty, obsahuje kyselinu konjakovou, a proto pomáhá v boji s pigmentovými skvrnami. Obsahuje ceramidy a mastné kyseliny, které pomáhají udržovat hydrataci a přispívají k ochranné bariéře pleti a působí jako antioxidant. V ajurvédě se používá při popáleninách, protože podporuje rychlou obnovu buněk. Polysacharidy a vitamin D obsažené v Tremelle redukují známky stárnutí pleti způsobené UV zářením. 

To zní naprosto báječně! Vy jste ale nezůstala jen u těchto dvou složek, rozhodla jste se do hydratační mlhy použít i platinu. Ale ne ledajakou, fermentovanou. 

To proto, že platina zaručuje vyšší propustnost výživných látek a udržuje v pleti hydrataci. Energeticky pleť nabíjí a ovlivňuje ji na buněčné úrovni. 

Přesuneme se k tomu, jak hydratační mlhu používat.  

To je jednoduché: kdykoliv a kdekoliv. V kanceláři, kde je v létě puštěná klimatizace nebo naopak v zimě, když se topí a tím pádem je suchý vzduch. Doma, při cestování, v letadle. Můžete ji použít čtyřmi způsoby. Jako doplnění hydratace kdykoliv během dne, na osvěžení, jako podklad pod make-up a zároveň jako fixátor make-upu. V mé kabelce má tento produkt své nezastupitelné místo. 

Jak dlouho nám, při denním používání, vydrží?

To záleží na tom, kolikrát denně budete mlhu používat. Já ji mám v kabelce a používám ji neustále, řekla bych tak 10x za den. Takže při mé vysoké frekvenci vydrží tak dva měsíce.  

Může nám mlha nahradit nějaký krok, například sérum? 

Mohla by spíše než sérum nahradit hydratační esenci. Oproti ní je ale naše mlha všestranná.