RAAW Alchemy očima zakladatelky Trice

Značku vytvořila primárně pro sebe, v té době nesla název RAAW by Trice. Na konci minulého roku prošla moderním faceliftem a kromě názvu změnila i obaly a samotné portfolio produktů. Zásadní změnou byl ovšem název značky, který je nově RAAW Alchemy. Více o dánské značce vám prozradí její zakladatelka, Trice Angie Christiansen.  

Jak byste popsala RAAW Alchemy někomu, kdo o značce nikdy neslyšel?

Je to značka, kterou jsem založila s pokorou v době, kdy jsem pracovala ve filmovém průmyslu a chtěla jsem od kosmetiky víc, než v té době nabízely konvenční značky. Byla jsem průměrným spotřebitelem, kterého přitahovaly luxusní značky, které jsem pravidelně vídala v lifestylových časopisech. Tedy do té doby, dokud jsem se nedozvěděla více o složení mých oblíbených produktů a vůní. V tu chvíli jsem si uvědomila, že je třeba změnit svůj přístup ke kosmetice a mnohem více se zabývat tím, co na sebe dávám. 

RAAW Alchemy jsem vytvořila pro každého, kdo si chce být vědom toho, co na svou pleť používá. Značka se drží přísných standardů, používáme ingredience organického původu a zároveň přináší výsledky, o kterých si zákazníci možná představovali, že jsou dosažitelné pouze s konvenčními značkami. 

Původně se značka jmenovala Raaw by Trice. Proč jste se rozhodla pro rebranding?

Chtěl jsem, aby značka byla více o lidech, pro které je určena a méně o mně. Mám pocit, že když jsem poprvé začal svou cestu s RAAW, bylo to o mě a pro mě. Doslova jsem si doma vyráběla malé receptury a dával je do použitých recyklovaných prázdných sklenic, které zdobily umyvadlo v mém bytě. RAAW Alchymy byla vytvořena pro lidi. Od ingrediencí, přes balení až po střízlivé ceny, které jsou pro spotřebitele v současné ekonomice dosažitelné.

Co nový název symbolizuje?

RAAW Alchemy symbolizuje přijetí změny a transformace. Proces růstu a smělé odvahy do myšlenky na to, co by mohlo být.

Jak se značka změnila po rebrandingu?

Snažíme se pracovat na udržitelnějších iniciativách. Jedním z nich je mít veškerou výrobu v Dánsku. Je to krok blíže k mnohem menší uhlíkové stopě a také nám to pomáhá držet ceny při zemi. Přešli jsme také na udržitelnější obaly. 

Jaké produkty v portfoliu zůstaly a které naopak přibyly?

Udržujeme bestsellery a rozšiřujeme kolekce. Jedním z našich neprodávanějších produktů je pleťový olej Blue Drops, který dostal prestižní ocenění už v době, kdy spadal pod Raaw by Trice. Vzhledem k tomu, že byl (a stále je populární), dávalo smysl vytvořit celou kolekci. V řadě Blue Collection kromě oleje najdeme tedy i multifunkční balzám Calming Blue Balm a hedvábný odličovací gel Cleansing Silk.

Co dalšího můžeme od RAAW očekávat do budoucna?

Těšit se na novinky, které budou postupně přibývat.