PLEŤ ŽÍZNIVÁ

Dehydratovaná (žíznivá) pleť

Ať už je váš typ pleti jakýkoli, pomůžeme vám s výběrem správné bio ekologické péče o pleť a podělíme se s vámi o naše zkušenosti v oblasti zelené krásy. V tomto článku věnované dehydrataci najdete:

 

 

 

 

Manasi-7-All-Over-Colour---Kuranberi-20200311165654

Suchá nebo dehydratovaná kůže: neudělejte chybu

Dehydratovaná kůže je kůže, která postrádá vodu.

Napjatostmravenčeníhrubost, nedostatek pružnosti. Dehydratace se projevuje pocitem nepohodlí, zejména po odličování nebo sprchování. 

Suchá kůže se často zaměňuje s dehydratovanou pokožkou, ale dehydratace může ovlivnit všechny typy pleti, ať už suché, kombinované nebo mastné.  Proto vám poradíme rituály jak dodat hydrataci všem typům pleti. Oleje a péči vhodnou na konkrétní typ pleti najdete v sekci, která je vaší pleti nejblíže (suchá, mastná, smíšená, aknózní, citlivá či zralá).

Zatímco dehydratovaná kůže postrádá vodu, suchá kůže postrádá tuk a lipidy. 

Dehydratovaná pokožka je napjatá a mdlá, nemá však výrazná suchá místa ani odlupující se šupiny. Dehydratovaná kůže může produkovat příliš mnoho oleje a pokouší se tím tuto disbalanci vyvážit. Může mít také zvětšené póry.

Na rozdíl od suché kůže je dehydratovaná kůže přechodným stavem, který lze zastavit nastavením dobrých návyků v péči o pleť.

Je důležité nemýlit se ve své diagnóze, protože suchá pokožka a dehydratovaná kůže nejsou ošetřovány stejným způsobem: bohaté a výživné produkty péče o pleť dehydrataci nepomáhají .

 

4 znaky, které vám napoví, že vaše pokožka je dehydratovaná

Mám dehydratovanou pokožku, pokud:

  • Cítím brnění a tahání po umytí/odlíčení, ale nemám suché skvrny
  • Moje pokožka se po očištění a sprchování cítí nepříjemně
  • Mám jemné linie
  • Moje pokožka rychle absorbuje produkty pro péči o pleť

 

 

 

 

 

Proč je moje kůže dehydratovaná?

Dehydratace je způsobena změnou bariérové ​​funkce pokožky, která již nemůže zadržovat vodu v tkáních.

Hydrolipidický film již dostatečně nezastává svou úlohu, což vede k urychlení transepidermální ztráty vody .

Dehydratovanou pokožku může způsobit mnoho faktorů, včetně:

  • faktory prostředí (chlad, vítr, znečištění, slunce, topení a klimatizace)
  • faktory životního stylu (kouření, alkohol, nedostatečná hydratace, stres, únava)
  • určité léky
  • použití neadekvátní kosmetiky (nezvlhčujeme pokožku z důvodu, že je mastná, používáme agresivní výrobky na odstranění oleje nebo naopak volíme příliš bohatou a hutnou péči o pleť vyhrazenou spíše pro suchou pokožku)

 

 

 

 

 

55mala

Dehydratovaná pleť: nejlepší organická péče o pleť

 

Pokožka přirozeně produkuje olej prostřednictvím mazu. Vodu je ale nezbytné zajistit zvlášť ve vhodné péči a pravidelně ji hydratovat.

Důležité je si uvědomit, že oleje či másla samy o sobě nehydratují, ale uzamykají vodu (z hydrolátu, séra či krému) uvnitř pleti a regenerují ji a chrání. Pro žíznivou pleť je proto nejvhodnější kombinace a postup péče (po vyčištění): 1. Květová voda/hydrosol (ne klasická, kde je vodní kámen)  2. Sérum nebo  hloubkově hydratační krém s kyselinou hylauronovou, který prostoupí do hlubších vrstev kůže  3.Vhodný lehký olej, který všechny předešlé kroky uzamkne v pleti a vytvoří ochranný a regenerační obal.

(Proč olej nehydratuje? Zajímavý článek na téma proč oleje sami o sobě nehydratují, ale uzamykají vodu je ZDE)

 

Naše rada: nezapomeňte se hydratovat také zevnitř.

Kyselina hyaluronová & Aloe Vera & Glycerin (pokud je v krému s vodou, jinak vytahuje vodu naopak z pleti), med, růže, camellie či rostlinné cukry jsou superhrdinové hydratace. Existuje samozřejmě mnoho dalších.

Nutností pro žíznivou kůži je kyselina hyaluronová: molekula, která působí jako senzor vody a má schopnost držet až 1000 krát větší váhu ve vodě.

Ve vaší mlze, séru nebo krému je to cenný spojenec pro měkkou a kyprou pokožku. Buďte opatrní, ne všechny hyaluronové kyseliny jsou si rovny! 

K zajištění hluboké penetrace a dlouhodobé hydratace zvolte kyselinu hyaluronovou s nízkou molekulovou hmotností nebo multimolekulární:

YAGE Aqua Splash hydratační esence s multimolekulární kyselinou hyaluronovou, Dafnas Anti aging Sérum s Oligosacharidy a kyselinou hyaluronovou

nebo  Dafna's Skincare Bioaktivní Moisture +, nízkomolekulární kyselina hyaluronová a hydrolyzovaný pšeničný protein udržují pokožku hydratovanou. Extrakty z jitrocele, bambusu a mimosy ji regenerují regenerují.

Aloe Vera: Má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Výborně se vstřebává, nemastí, projasňuje pleť, vyhlazuje ji. Velkou výhodou je, že pokožku intenzivně hydratuje, omlazuje a zabraňuje tvorbě vrásek. 

 

 

 

 

Jak čistit dehydratovanou pokožku?

 

Cíl? Jemně čistěte a udržujte hydrataci, aby jste se vyhnuli pocitu napjatosti a "táhnutí" pleti.

Ať už máte jakýkoli typ vaší pokožky, proveďte dvojité čištění (viz kapitola mastná pleť) s organickým čisticím olejem a jemným čisticím mlékem či gelem.

Olej pomáhá odstranit make-up a nečistoty, a zároveň obnovuje hydrolipidický film, aby se zabránilo dehydrataci. Na žíznivou pleť nejprve naneste olejový zázrak -         aeos energised skincare s opuncií a avokádem nebo hloubkový olejový odličovač Yage Organic Snow White

Následuje jemný zvlhčující čisticí prostředek se smetanovou, krémovou texturou nebo recepturou na bázi medu pro maximální jemnost.

Výborný je balzám (skvělý pro suchou, zralou a žíznivou pleť), který se na pleti mění v mléko. Jde například o regenerační balzám Dafnas Skincare Recovery Cleanser s moringou, měsíčkem lékařským a bambuckým máslem, nebo čistě gelový vyživující cleanser Inika Organic s aloe vera a kamelií, která zvyšuje prokrvení, podporuje růst buněk a hydratuje.

Pokud dáváte přednost gelovým konzistencím (doporučeno pro žíznivou, ale mastnější/smíšenou pleť) vyberte si ze našich ověřených gelových cleanserů. Například Dafnas Skincare antioxidační gel s granátovým jablkem a kyselinou salicilovou, nebo luxusní gelový zero-waste cleanser Kjaer Weis. Zklidňuje pleť a nenarušuje její hydrolipidovou bariéru. 

Pokud milujete mléka, nejlepší volbou je aeos Gentle Cleansing Lotion čisticí mléko, které je lehké, nemastné, a přesto čistí pleť do hloubky. Obsahuje pečlivě vybranou směs rostlinných organických a biodynamických esenciálních olejů, rostlinných extraktů a esencí drahých kamenů. Udržuje jemnou pokožku obličeje každý den dokonale hydratovanou. 

Doporučené produkty: čištění pleti

Snímek obrazovky 2020-05-23 v 19.46.50

 

 

 

Mlha, nutnost pro dehydratovanou pokožku!

K posílení hydratace použijte obličejovou mlhu, kdykoli je to potřeba!

Nešetřete osvěžující mlhou a velkoryse aplikujte na pleť hned po odlíčení nebo sprchování, aby se neutralizoval účinek vysoušejícího vápence (tvrdé vody) a zvýšila se penetrace dalších produktů. Mlhu aplikujte na pleť také kdykoli během dne, aby se osvěžila a rozzářila .

Náš extra tip? Okamžitě po očištění obličeje systematicky aplikujte květovou vodu nebo zvlhčující mlhu, abyste odstranili obsah vápence ve vodě a zabránili vysušení pokožky. Gressa Skin Květová Mlha z Bulharské růže nebo  Yage Luna Veil aromaterapeutická mlha s levandulí a heřmánkem.

Nikdy si nenechte na obličeji zaschnout tonikum nebo květinovou vodu: voda má tendenci se odpařovat spíše vysušovat a pleť ji musí především uzamkout uvnitř! Právě proto používáme krém nebo olej přímo na orosený povrch, abychom hydrataci uzamkli v kůži. Vyberte si mlhu obohacenou o zvlhčující aktivní složky působících v hlubokých vrstvách kůže, jako je Aloe vera nebo Camelie Japonica (hluboká hydratace a vyrovnání pH kůže) či měsíček lékařský, aby v pokožce společně dosáhly maximální hydratace. Dafna's Active mist s Camelii Japonicou (suchý olej)

Doporučené produkty: mlhy/tonery

Snímek obrazovky 2020-05-23 v 20.05.37 

 

 

 

 

Hydratační sérum je klíč jak dodat dostatek "vody" hluboko do kůže a následně ji uzamknout oblíbeným olejem vybraným pro typ vaší pleti.

Chcete-li se zbavit dehydratace ale nehcete měnit svou zajetou rutinu, tak jen tahle ,,vsuvka mezi odlíčení a nanesením krému či oleje vám může neskutečně pomoci. Je to hydratační sérum na bázi vody , které se aplikuje před obličejovým krémem nebo olejem.

Must have pro suchou a žíznivou pleť je sérum aeos sérum s kys. hyaluronovou a opunciovým olejem, a sérum s kys. hyaluronovou YAGE Aqua Splash,  pro smíšenou pleť až mastnou se suchými místy, je skvělé sérum od Inika Organic s Aloe Vera a Resveratrolem a pro pleť suchou se začínajícími vráskami, máme skvělé zkušenosti s anti–age sérem od Dafnas Skincare Bioaktivní sérum se šípkem, oligosacharidy z čekanky pro zvýšení tvorby kolagenu a kyselinou hyaluronovou, pro vysoký stupeň hydratace.

Doporučené produkty: séra

 Snímek obrazovky 2020-05-23 v 20.23.36

 

 

 

Jaký organický krém na obličej pro dehydratovanou pleť?

Vyberte si receptury pro uhašení žízně vaší pleti , vyplňte pokožku vodou a uzamkněte ji olejem či krémem přesně pro vás tip pleti.

Pro suchou pokožku zvolte vitální balzámový krém od Dafnas Nutrition s ženšenem, probiotiky a zeleným čajem nebo biodynamický krém aeos Enriching Moisturiser (Blue nebo Pink) se špaldou a agranem a hydrolátem s heřmánku a sladkého pomeranče. 

Pro smíšenou/mastnou pokožku dejte přednost INIKA Phytofuse Renew Antioxidační krém z reservatrolem.  Arganový, slunečnicový a šípkový olej spolupracují na zklidnění a obnovení pokožky. Aloe Vera intenzivně hydratuje, omlazuje a zabraňuje tvorbě vrásek.  Patentovaný výtažek z hroznů, stimuluje přirozenou tvorbu kolagenu a účinně zpevňuje pleť. 

Dále hloubkově hydratační lehký denní nebo noční krém Inika Organic Phytofuse Renew Maca Root Cream, který zadržuje v pleti vlhkost a hydrataci a extrakt z kořene Maca stimuluje přirozenou tvorbu kolagenu, zpevňuje pleť, podporuje regeneraci kožních buněk. 

Něco pro všechny typi pleti. Pokud v krému hledáte účinnou kyselinu hyaluronovou, pak je to Dafnas Organický revitalizační a aromaterapeutický krém Moisture + Jeho nízkomolekulární kyselina hyaluronová a hydrolyzovaný pšeničný protein udržují pokožku hydratovanou. Extrakty z jitrocele, bambusu a mimosy regenerují a hydratují pokožku.

antioxidační Aloe Vera denní/noční krém od Iniky Organic bude perfektní pro pokožku náchylnou k akné. 

Vyberte si podle typu pleti

Snímek obrazovky 2020-05-23 v 21.12.39  

 

 

 

Hydratace pokožky olejem: dobrý nebo špatný nápad?

Důležité je vědět, že rostlinné oleje nepřinášejí vodu do pokožky, takže je nelze považovat za skutečně hydratační. Přesto nepřímo přispívají k hydrataci kůže obnovením hydrolipidického filmu, který zadržuje vodu v tkáních a uzamykají tím vodu v pleti.

Organický olej je velice důležité používat pro dehydratovanou pleť spolu s hydratačním sérem/krémem na vodní bázi.

Aplikuje organický olej v bio kvalitě večer hned po nanesení krému či séra, které pronikají hluboko do kůže a podporují tak noční regeneraci buněk.

Vyberte si podle typu pleti:

 Snímek obrazovky 2020-05-23 v 22.25.19

 

 

 

Která je nejlepší hydratační maska?

Jednou nebo dvakrát týdně nebo tak často, jak cítíte potřebu, důkladně ošetřete pokožku hloubkově vyživující maskou. Milujeme masku s medem, vitamínem C a ricinem od Gressa Skin  nebo jako výživnou nesmývatelnou noční masku (balzám) zkuste unikátní Yage Organic Tansy BlueHloubkově hydratuje a hojí, eliminuje zarudnutí a podráždění a pomáhá při léčbě ekzému.

Masku na dehydratovanou smíšenou až aknózní pleť zvolte Dafnas Skincare Bioaktivní ženšenovou masku s aktivním kapsulovým uhlím

Skvělá je i regenerační a projasňující maska a peeling v jednom od Dafnas Skincare Detoxify

Doporučené produkty: masky

 Snímek obrazovky 2020-05-23 v 22.30.36

 

 

 

Dehydratovaná pokožka: Jak jí nalíčit?

Zapomeňte na práškové vysušující konzistence, které mají sklon vytvářet napjatou pleť a které zvýrazňují suché oblasti a jemné linie.

Potřebujete především krémové textury, které zůstávají po celý den na pokožce pohodlně usazené a vytvářejí přirozeně rozzářený obličej.
Vybírejte hojící a hydratační produkty obohacené rostlinnými oleji a másly, která vyživují a chrání pokožku, jako Sappho Essential Foundation s aloe vera, zeleným čajem a jojobou nebo Inika Organic Liquid Foundation s kyselinou hyaluronovou, avokádem a bambuckým máslem

Nejlepší je nejprve použít jako základ organický pleťový hloubkově hydratační krém, balzám či primer s kys.hyaluronovou. Make-up jde díky tomu přirozeně rozetřít po pokožce a nanáší se snadněji a nevytváří suché plochy. 

Na dehydratovanou pokožku, která má tendenci být mdlá a bez záře neaplikujeme jako fixátor pudr, ale využijeme hydratační mlhu, která zafixuje make-up a osvěží a rozjasní pleť.

Výběr top produktů:

Snímek obrazovky 2020-05-13 v 22.35.24

Dodejte suché a žíznivé pleti záři a přirozený zdravý lesk pomocí překrásných bio highlighterů z hydratačními oleji a másly. S kokosovým olejem a mandlemi od Kjaer Weis Duo Blush nebo oblíbený Manasi 7 Strobelighter s ricinem a včelím voskem. 

Výběr top produktů:

Snímek obrazovky 2020-05-15 v 21.45.21