Tipy na dárky podle typu pleti od školitelky Jany

BANNERblogskincare1

 

Jestli k někomu opravdu upřímně vzhlížíme, co se týče znalosti produktů, ingrediencí a make-up artist skills, je to rozhodně naše školitelka Jana Habrcetlová! Často se nás ptáte, s jakým produktem začít ať už pro sebe nebo pro někoho blízkého, koho chcete obdarovat. Tento moment je hodně tricky, protože se může velmi snadno stát, že se při výběru netrefíme. Pak může přijít i zklamání, kdy produkt nenaplní očekávání. A to ať už je clean nebo "neclean". Je nám jasné, že ne každý z vás zná kompletní portfolio každé jedné značky, kterou v Líčírně máme. A proto jsme se rozhodli podat pomocnou ruku a celé to zjednodušit. Zeptali jsme se tedy Jany, co by doporučila za produkty podle typu pleti, pokud chceme s clean beauty začít a vybíráme pro sebe úplně první, dejme tomu i univerzální produkt nebo pokud kupujeme dárek někomu, o kom víme, že má suchou/masnou pleť, zkrátka hodnotíme víceméně vizuálně.

Pohodlně se usaďte a začtěte se do poznámek naší Jany, jejích vlastních slov ke každému produktu a jejích zkušeností s jeho použitím. Najdete zde její osobní tipy a triky, které se nikde jinde nedočtete! 

Neznáte svůj typ pleti a chcete jej teprve definovat? V tom případě je pro vás náš obsáhlý ORGANIC GUIDE, který vytvořila naše zakladatelka Veronika

Jsme si jistí, že vám tento článek dá hodně nových poznatků a informací, berte ho jako takový malý guide, pomocnou ruku při výběru prvních produktů a dárků, pokud se za námi nemůžete zastavit na prodejnu. Krásné čtení a ať vyberete správně ♥.

 

 

 

Suchá pleť:

 

  • Dafna’s Serenity oil: je péče, úleva, výživa, hydratace a v neposlední řadě první pomoc pro podrážděnou či atopickou pleť. Je to okamžitý pomocník, který ocení obzvláště suchá, citlivá až atopická pokožka. Zmíněná úleva je téměř okamžitá a co bych zde ještě vyzdvihla je možnost použít Serenity oil i na dětskou pokožku, až tak jemný a šetrný je. A díky těmto vlastnostem se oleje nemusíme bát dát i na atopické či přesušené oční okolí. Já osobně mám hodně suchou pleť a tu a tam trpím na atopické oční okolí. Serenity oil považuji za malý zázrak a nazývám ho “hasič”. Bezprostředně po aplikaci se dostaví okamžitá úleva, pleť se prozáří a na dotyk je přímo sametová. Serenity oil se dá použít buď jen lokálně na postižená místa, nebo na celý obličej. Pleť je tak zdravá nejen na pohled, ale i zevnitř. Za mě TOP produkt, pokud chcete suché a atopické pleti dopřát prázdniny a nejen ty vánoční;-) 

 

  • KW: Oční balzám - už jen aplikaci si budete užívat. A poté se dostaví viditelné zkrocení vrásek, projasní unavené oči a co víc, je neskutečně komfortní pro suché oční okolí. Super i pod make-up a na rty. 
  • Vapour: Hydratační balzám na rty LUX - pro ty, které trápí suché rty. Lze použít na noc či den. A dokonce i pod vaší oblíbenou rtěnku. 
  • NUI Kajalová tužka na oči - měkká textura tužky ocení obzvláště suché oční okolí. Aplikace je díky obsaženým olejům doslova pohlazení.

 

 

 

 

 

 

 

Smíšená pleť:

 

  • Manasi 7 Transparentní pudr: nesmí chybět ve vašem denním líčícím rituálu. Je to doslova náš sameťáček. Make-up zafixuje a pleť příjemně zmatní bez těžkého pocitu pudru. Jemné hedvábí, které je v něm namleté je lehoučké jako peříčko a pleť tak může svobodně dýchat. Pokud máte mastnější pleť, tak se nemusíte obávat dát pudru dostatek. Pokud však máte pleť sušší, pudrem neplýtvejte. Pro vytoužený sametový efekt stačí jen malinko, ale i v tomto případě pudr Manasi 7 udělá velkou službu. Určitě se nebojte přepudrovat i oční víčko, aby vám lépe seděly stíny. Přepudrovat se nebojte i řasy jako podklad pro řasenku. Výsledek si zamilujete;-)
  • Aeos serum: pomocník na boj s vráskami/ jemnými linkami, zároveň pleť hydratuje a co je velký benefit, že se dá použít i jako péče na oční okolí.
  • Manasi 7 multilíčidlo: ať už sáhneme po jakékoliv barvě, můžeme si být jisti, že vaše líčení bude v dokonalé harmonii. Propojení očí, líček i rtů v jednom tónu vás bude bavit.  
  • Gressa Přírodní tekutý plně krycí make-up: je nejvíc krycí make-up, který přírodní kosmetika nabízí. Přesto však neztrácí svou přirozenost a na pleti působí jako pohlazení.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mastná pleť:

 

  • Dafna’s Moisture + Light: je perfektní kombinace lehkého krému a hydratace. Pleť je tak vyživená, avšak bez pocitu mastnoty. Naprosto nezbytný každodenní pomocník pro mastnou či kombinovanou pleť. Ale i suchá pleť po něm může sáhnout v období léta, neboť ne každá z nás, která má suchou pleť, má v létě ráda hutnější konzistenci krému. Moisture + Light je tak ideální volba i pod make-up. Pleť je hydratovaná, šťavnatá a textura rychle se vstřebává. Já osobně na něj nedám, při líčících akcích, dopustit, neboť není vždy čas ptát se “ kdo je kdo”;-) Potřebuji pleť rychle hydratovat a poté ihned nanést make-up. V tu chvíli není pro mě lepší volba. 
  • Sappho Primer matující: ideální na redukci séba v pleti. Dá se použít buď na celý obličej či lokálně. Pleť však zůstává vyživena bez pocitu vysušení. 
  • Vapour Přírodní kompaktní tvářenka: pro mastnější pleť je vhodnější použít pudrový produkt, aby došlo k zamezení nechtěného odlesku, který krémové produkty mohu dodávat.
  • Codex Beauty Antü Refreshing Gel Cleanser: čistící gel pro každodenní použití. Jeho hlavní poslání je redukovat maz v pleti bez pocitu vysušení. Pleť je dokonale čistá a projasněná.

  

 

 

 

 CBL_Bia_SkinSuperfood_18_8729 1_V2orez

 

 

 

Problematická pleť:

 

  • Dafna’s: Purify Cleanser: se pyšní oceněním nejlepšího veganského produktu roku 2021. Neodmyslitelně patří do každodenního pleťového rituálu. Pleť důkladně pročistí, rozjasní a zanechává jí tak zdravou a svěží. Tento produkt bez pochyby ocení ti z vás, koho trápí hormonální akné. Kyselina salicylová se dostává hluboko do pórů, které pročistí a taktéž eliminuje výskyt černých teček. Za mě je tento produkt oceněný zcela oprávněně, neboť výsledky jsou značné.
  • Alima Pure Presovaný pudrový make-up: je super pro ty, co nemají rády nánosy make-upu, avšak potřebují plnohodnotné krytí. A nejvíce ho ocení pleť aknózní či ta, která má jizvičky po akné. Produkt pleť krásně zakryje, aniž by se do zmíněných nedostatků dostal.
  • Dafna’s Clear: je sérum, které si bere na mušku problematickou a aknózní pleť. Pomáhá celkovému zlepšení stavu pleti a taktéž vyrovnává produkci kožního mazu v pleti. Pleť je tak zdravá a svěží.
  • Alima Pure Přírodní krémový korektor: ideální na zakrytí lokálních nedostatků. Korektor perfektně splyne s pletí a nechá jí volně dýchat. Tvoří báječnou kombinaci se zmíněným Presovaným pudrovým make-upem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zralá pleť:

 

  • Dafna’s Recovery cleanser: zavřete oči a hýčkejte se, do slova! Tento unikátní balzám se postará o odstranění make-upu a hloubkové čištění pleti v jednom kroku. Dále pročišťuje a minimalizuje póry, pokožku hydratuje a zklidňuje. Zralá a suchá pleť si texturu produktu zajisté zamiluje. Je také možné Recovery cleanser použít jako masku i přes noc. Pleť bude po ránu jak znovuzrozená. Tento produkt považuje má pleť za dárek;-)
  • Inika Organic Výživný denní krém s výtažky z kořene Maca: zralá pleť potřebuje opravdu vymazlenou péči. Tento krém umí pleti naslouchat a díky unikátnímu složení bude pleť jako v bavlnce.
  • Inika Organic Obnovující pleťové sérum: bojuje proti stárnutí pleti, pleť je pružnější, pevnější a viditelně redukuje výskyt vrásek. Doporučuji použít v kombinaci se zmíněným denním krémem. 
  • KW Luxusní přírodní tekutá matná rtěnka: je šperk do vaší kabelky. A co víc, krásně zvýrazní vaše rty, avšak tekutá textura napomáhá splynutí s vašimi rty. Výsledek je dokonalý.  

  

 

 

 

 

 

 

Dehydratovaná pleť:

 

  • KW Tekutý make-up s kyselinou hyaluronovou: je make-up, který je nejlepší kamarád pro pleť, která prahne po hydrataci. Díky obsažené kyselině hyaluronové, je pleť v průběhu dne dostatečně opečovávaná a trádá. Pleť je taktéž krásně sjednocená a při postupném vrstvení se dostaneme až na krytí střední. Perfektně splyne s pletí a vypadá tak neskutečně přirozeně. Za jeho velký benefit považuji jeho rychlá absorpce do pleti a perfektní výdrž. Díky velké barevné škále, kterou značka nabízí, si vybere svého favorita opravdu každý.
  • Josh Rosebrook Hydratační masky: poskytuje pleti hloubkovou hydrataci. Pro hodně dehydratovanou pleť lze nechat masku i přes noc, aby se pleť pořádně napila.
  • Aeos Osvěžující hydratační mlha: osvěžuje pleť i mysl. Jemná mlha zahalí vaší pleť do hydratačního závoje, který udržuje v pleti tento pocit po celý den. V letních měsících lze dát i do ledničky, aby vaše osvěžení bylo opravdu důkladné;-)
  • Inika Organic Bio pečující sérum na rty: rakytníkový olej obohacuje toto velmi intenzivní vyživující sérum na rty. Lze použít samostatně nebo na rtěnku. Nebo nechte na rtech během noci a ráno uvidíte ten rozdíl;-)

 

 

 

 

 

 

orez1

 Text: Jana Habrcetlová, Barbora Sainerová